• Wethouder Gerrit Boonzaaijer

    Archieffoto BDUmedia

Geen seniorengetto in Heuvelrug

HEUVELRUG Er is landelijke ophef over een tekort aan woningen voor ouderen, maar in de Utrechtse Heuvelrug lukt het niet altijd om vrijkomende seniorenwoningen weer te vullen. ,,Er is onder ouderen wel behoefte aan huizen, maar mensen willen niet in een seniorengetto wonen", denkt wethouder van volkshuisvesting Gerrit Boonzaaijer (SGP).

Michiel Schaaij

Veertig procent van de gemeenten in ons land heeft een tekort aan woningen voor senioren, zeggen onderzoeksbureau Ipso Facto en ouderenorganisatie ANBO. Boonzaaijer erkent die behoefte, maar ziet in Utrechtse Heuvelrug nog een andere trend. ,,Aan de ene kant zijn senioren wel bereid om te verhuizen, maar veel mensen willen niet naar een specifiek seniorenappartement".

MOEITE Dat blijkt onder andere uit de moeite die plaatselijke woningcorporaties moeten doen om seniorenwoningen in de sociale sector aan de man te brengen. Daarover kregen bewoners van een aantal seniorenwoningen aan de Doornse Vogelweide onlangs een brief van verhuurder Heuvelrug Wonen. De corporatie kondigde aan dat de betreffende huizen ook aan andere woningzoekenden toegewezen gaan worden, als zich voor leegkomend huizen geen ouderen melden.

ZORGGESCHIKT Intussen heeft fractievoorzitter Chantal Broekhuis (CDA) vragen aan het Heuvelrugcollege gesteld over de toekomst van de ouderenhuisvesting. Ze vraagt zich af of of burgemeester en wethouders voldoende zicht hebben op de woonbehoefte van senioren. Broekhuis wil onder andere weten hoeveel zorggeschikte woningen er de komende jaren nodig zijn in de Heuvelrugdorpen.