• Slokker Vastgoed BV

Geen kans op appartementen in Kaapse Hof

DOORN De kans is nihil dat er op het voormalige Kraanterrein tegenover het politiebureau alsnog appartementen voor senioren komen. Dat blijkt uit het bouwplan Kaapse Hof dat burgemeester en wethouders deze week bij de gemeenteraad hebben neergelegd. Bezoekers aan een informatieavond van projectontwikkelaar Slokker Vastgoed BV hadden eerder dit jaar om zulke appartementen gevraagd.

Michiel Schaaij

Volgens zowel de ontwikkelaar als wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) zou het project niet winstgevend zijn, als een aantal van de geplande huizen wordt vervangen door appartementen. Appartementen hebben meer parkeerplaatsen nodig en daarvoor zouden te veel huizen moeten wijken. Uit kostenoverwegingen is ondergronds parkeren ook geen alternatief, denkt Boonzaaijer. Tijdens een persbijeenkomst woensdagochtend zei hij verder, dat het college op die plek helemaal geen hoogbouw wil.

GASLOOS In zijn toelichting liet de wethouder verder weten, dat nog wordt onderzocht of de 32 nieuwe huizen zonder gasaansluiting opgeleverd kunnen worden. Boonzaaijer wees daarbij op ,,de hoge milieudoelstelling" van de gemeente. Belangenorganisatie Natuur en Milieu noemde het gasloos maken van nieuwe woningen eerder een belangrijke stap om het gebruik van fossiele energiebronnen te reduceren. Netbeheerder Stedin verwacht zelfs dat de aanleg van aardgasleidingen in nieuwe wijken ,,een nutteloze investering" kan worden.

SOCIAAL De 32 rijtjeshuizen en twee-onder-één-kap woningen die Slokker Vastgoed waarschijnlijk gaat bouwen, behoren allemaal tot de vrije sector. Boonzaaijer zei blij te zijn dat het braakliggende perceel nu eindelijk bebouwd gaat worden. ,,We kunnen een mooi aantal woningen realiseren op een plek die er nu minder fraai bij ligt", aldus de wethouder, die hoopt dat de schop volgend jaar de grond in kan. Voor sociale woningen is het nabijgelegen terrein van de oude Doornse gemeentewerf aan de Van Bennekomweg gereserveerd.