• Archief BDUmedia

Geen bewijs voor betrokkenheid Pool bij dood van vriendin

MAARSBERGEN Een 27-jarige Pool gaat vrijuit voor de dood van zijn vriendin in hun kamer in Maarsbergen vorig jaar juli. Volgens de rechtbank in Utrecht kan niet worden vastgesteld dat de vrouw door zijn toedoen is overleden. Wegens mishandeling kreeg de man wel 60 uur werkstraf opgelegd.

Het 25-jarige slachtoffer werd op 15 juli rond het middaguur levenloos aangetroffen in de kamer die het stel huurde in een voormalig hotel aan de Woudenbergseweg. Dat wordt tegenwoordig gebruikt om Oost-Europese seizoenarbeiders te huisvesten. Uit sectie bleek dat de vrouw was overleden door een bloeding in haar hoofd, hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door 'externe geweldswerking'. 

VAL Hoewel op camerabeelden te zien is dat de man zijn vriendin 's nachts op de gang van het hotel enkele keren met de vlakke hand slaat en hij haar naar zijn zeggen ook nog een keer in hun kamer had geslagen, staat niet vast dat het dodelijke letsel daardoor is ontstaan. Volgens de patholoog kan het ook door een val zijn ontstaan. Op beelden van de bewakingscamera is te zien dat de vrouw zelf twee keer in de hotelgang struikelde en daarbij met haar hoofd de grond raakte, zonder dat de verdachte in de buurt was. 

LEVENLOOS AANGETROFFEN Volgens de verdachte leefde zijn vriendin nog toen hij ging slapen. Ik ben geen psychopaat, ik ben geen moordenaar," zei hij in de rechtszaal. Hij zou haar levenloos op de grond naast het bed hebben aangetroffen toen hij wakker werd. Het stel kreeg die nacht onder invloed van drank ruzie omdat zijn vriendin vond dat hij te veel aandacht had voor een andere vrouw die op bezoek kwam. 

WERKSTRAF Voor het slaan van zijn vriendin legde de rechtbank een werkstraf op, mede omdat de man een blanco strafblad heeft. Tegen de verdachte was twee maanden celstraf geëist wegens mishandeling. Ook de officier van justitie vond dat niet bewezen kon worden dat de Pool verantwoordelijk was voor haar dood. De verdachte heeft zeven maanden in voorarrest gezeten op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van zijn vriendin.