• In het kader van de Jeugdsportpas kan ook Beeball worden gespeeld bij Honk- en Softbalvereniging Houten Dragons

    Adri de Vrieze

Fors meer aanvragen voor jeugdsportfonds

HEUVELRUG Het jeugdsportfonds in de gemeente Utrechtse Heuvelrug is vorig jaar door 180 kinderen aangesproken. Dat is bijna veertig procent meer dan een jaar eerder. Dat meldt de gemeente in een persbericht.

,,Kinderen uit gezinnen met weinig geld krijgen in de gemeente Utrechtse Heuvelrug de kans om lid te worden van een sportvereniging. Het Jeugdsportfonds is al enkele jaren actief in de gemeente en ondersteunt kinderen met een financiële bijdrage. Zo betaalt de stichting bijvoorbeeld de abonnementsgelden of de sportattributen'', aldus de gemeente.

,,De gemeenteraad heeft vorig jaar besloten om door te gaan met het Jeugdsportfonds. In juni van dat jaar nodigde het college voorzitter Kees Jansma van het Jeugdsportfonds uit om samen jongeren uit gezinnen die leven rond de armoedegrens uit te nodigen om te sporten. Al die aandacht heeft effect gehad.''

Wethouder Hans Nijhof is blij met de ontwikkeling in zijn gemeente. ,,Geld mag in deze gemeente voor kinderen geen reden zijn om aan de kant te staan. Een op de negen kinderen groeit op in armoede. Daarom moeten we deze kinderen een steuntje in de rug geven. Ik ben blij om te zien dat steeds meer kinderen gaan sporten en bewegen. We gaan er voor om elk kind een eerlijke kans te bieden om mee te doen."

Naast het Jeugdsportfonds is ook het Jeugdcultuurfonds in onze gemeente actief voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen die bijvoorbeeld lid willen worden van een muziekvereniging of toneelgroep.

Via onze website www.samenopdeheuvelrug.nl (onder "geldzaken") kunnen ouders meer informatie vinden over het Jeugdsportfonds.