Familie Vedder debuteert bij Bloemencorso

LEERSUM ,,Mijn oudste dochter heeft vorig jaar meegedaan met de corsowagen van boer Leo. Toen is de vonk overgeslagen", vertelt Roland Vedder uit Leersum. Dit jaar debuteert hij - samen met zijn gezin én campingburen - op het corso met een jeugdwagen.

Marc Satijn

Zaterdag zal dan ook 'The Red Train', een trekwagen gebaseerd op The Litte Blue Trein uit het kinderanimatieprogramma Dora, te bewonderen zijn op het corso.

,,Helaas waren er geen blauwe dahlia's, dus moesten wij er een rode trein van maken", aldus Roland. Het idee voor de wagen komt bij zijn bijna 5-jarige dochter Fleur en 3-jarige dochter Merel vandaan. ,,Zij kwamen met een bouwtekening uit een Dora-boekje aanzetten en vertelden ons dat dit hem moest worden", aldus moeder Anita. En dat de twee dochters fan zijn van de animatieserie mag duidelijk zijn. ,,Alles is leuk aan Dora", vertelt Fleur, die zelf verkleed mag als Dora en daar zelfs haar haar voor heeft laten knippen.

In januari is de familie al begonnen om een bouwtekening te maken van de wagen en afgelopen maandag konden dan eindelijk de bloemen worden uitgezocht. ,,Het is leuk om te zien dat alle bouwgroepen elkaar helpen. Tot nu toe bevalt het ons prima", stelt Anita. In januari dit jaar plaatste zij een oproep op Facebook voor een schuur waar zij de wagen konden bouwen. ,,Binnen no-time hadden wij boer Leo aan de telefoon die ons vertelde dat wij hoe-dan-ook bij hem in de schuur moesten bouwen", aldus de familie, die door hun vakantie een goede band hebben met Leo.

Voor het tweede jaar zit de familie namelijk tijdens de zomervakantie op de camping aan de Amerongerwetering. ,,We bouwen dan ook samen met onze campingburen aan de wagen en ook hun kinderen gaan zaterdag mee", vertelt Anita, die toevoegt dat het eigenlijk gewoon een vakantiegevoel geeft. ,,We zitten hier heerlijk op de camping en kunnen ondertussen doorbouwen."

VERKLEDEN Natuurlijk gaat de hele familie, inclusief de benoemde 'campingfamilie' aanstaande zaterdag mee tijdens het corso. Zo zal Fleur verkleed gaan als Dora, wordt vader Roland 'Bennie', zal moeder Anita zich omkleden tot 'Isa', wordt de oma van de buren 'Grandmother' en mag Merel 'Boots' spelen. ,,Zelfs onze hond gaat mee, verkleed als Swieber", aldus Roland.

Voor de familie wordt het nog maar de tweede keer dat ze het corso gaan meemaken. ,,We waren meestal weg tijdens dit weekend, maar nu zitten we heerlijk op camping de Boterbloem", aldus Anita, die stelt totaal geen concurrentiestrijd te ondervinden tussen de bouwgroepen. We doen ook vooral mee voor de lol en stellen ons niet in op het winnen van prijzen. We gaan er gewoon een leuke dag van maken."

Zaterdag mag de familie direct na de Bloemenkoningin starten, wat de familie extra nerveus maakt. Dora en haar vriendjes zijn er in ieder geval klaar voor.