• Edith Hazelzet

Extra parkeerruimte bij winkelcentrum Leersum

LEERSUM Op braakliggende grond bij het winkelcentrum van Leersum werd jarenlang parkeren gedoogd. In verband met de bouw van woningen aan de Bijenkorf, legde de gemeente er in de afgelopen weken een tijdelijke parkeerplaats aan. ,,Eindelijk is de modderpoel weg. Wij zijn er erg blij mee. De gemeente heeft dit keurig opgelost, nog voor de kerstdrukte", zegt Klaas-Jan Koelewijn van Albert Heijn namens de ondernemers in het winkelcentrum.

De parkeerplaats van betonplaten biedt, naast de elf reeds bestaande plekken daar, nog eens ruimte aan vierentwintig extra parkeerplaatsen. Dit alles ter aanvulling van de grote parkeerplaats van het winkelcentrum. Belijning volgt nog. Een definitieve parkeerplaats met meer vakken wordt aangelegd zodra de bouw van de woningen is afgerond, naar schatting tegen de zomer.