• Bezoekers van het ontmoetingscentrum spelen een spel.

    De Vijver

Extra groep De Vijver op Hondspol

DRIEBERGEN Ontmoetingscentrum De Vijver heeft de locatie aan de Vijverlaan eind december verlaten en tijdelijk onderdak gevonden aan de Nassau Odijcklaan. Onlangs is er echter ook op een andere locatie gestart met een extra groep.

Danny van der Linden

De nieuwe groep is vanaf heden te vinden aan de Gooyer Wetering op de locatie van zorgboerderij De Hondspol. Op deze zorgboerderij vormen boeren, tuinders en cliënten een hecht team dat het land en de dieren verzorgd. In deze rustige omgeving heeft De Vijver nu ook een plek gevonden.

PRETTIG EN LICHT Grieteke Visser is werkzaam als medewerker van het ontmoetingscentrum. ,,De verhuizing in december is zonder problemen verlopen", blikt zij terug. ,,De ruimtes waar we nu over beschikken zijn prettig en licht." Hoewel het Ontmoetingscentrum De Vijver in verpleeghuis Nassau Odijckhof tevreden is met de mogelijkheden, ging men toch op zoek naar een mogelijkheid om meer buiten te zijn. Grieteke Visser kende de locatie al. ,,Vanuit de Talentclub De Brug stimuleren we mensen met beginnende dementie om hun talenten te gebruiken op diverse locaties. Zorgboerderij Hondspol is één van deze locaties", vertelt zij. ,,Toen ik hoorde dat er een ruimte beschikbaar was ontstond het idee om een nieuwe groep te starten op deze locatie."

VUURDOOP ,,Het voordeel van de Hondspol is dat we eens per week in prachtige omgeving de dagbesteding kunnen doen", legt Visser uit. Op dit moment maken er vijf mensen gebruik van het aanbod. Er is overigens ook nog plek voor meer mensen op beide locaties. Vorige week heeft de groep de eerste dag op de Hondspol doorgebracht. ,,Dat was een vuurdoop. Er lag veel sneeuw", aldus Grieteke Visser. ,,Uiteindelijk is alles gelukt. We hebben over het terrein gewandeld en bij de dieren gekeken. Binnen hebben we een spel gedaan."

THUISWONEND De activiteiten van ontmoetingscentrum De Vijver zijn bedoeld voor mensen met beginnende dementie of parkinsson. De laatste groep is twee keer per week aanwezig. ,,Deze zijn meestal thuiswonend", weet Visser. ,,Door middel van de activiteiten die we organiseren willen we mensen stimuleren om zo veel mogelijk actief te zijn. Dit is zowel mentaal als lichamelijk." De locatie op zorgboerderij Hondspol is volgens Visser voor de doelgroep van het ontmoetingscentrum uniek. ,,Ik weet in deze omgeving geen andere plek waar dit mogelijk is", zegt ze.

ZOEKTOCHT Wel is ontmoetingscentrum De Vijver nog altijd op zoek naar een nieuwe locatie die groot genoeg is om drie groepen te herbergen. ,,Het zou heel fijn zijn als we een mooie ruimte vinden die we kunnen huren", zegt Grieteke Visser. ,,Bij voorkeur in het centrum van Driebergen. Mensen die een suggestie hebben mogen altijd contact met ons opnemen."

Het ontmoetingscentrum is onderdeel van Zorgorganisatie De Brug. Mensen die meer willen weten over de activiteiten van het ontmoetingscentrum zijn welkom. Zij kunnen meer informatie vinden op de website: www.iszdebrug.nl of kunnen telefonisch contact opnemen via: 0343-555 555.