• Archief BDUmedia

Extra geld nodig voor schoolrenovatie

DRIEBERGEN Er is een overschrijding bij de komende renovatie van de Zonheuvelschool aan het Burgemeesterpark. Dat heeft onderwijswethouder Chantal Broekhuis afgelopen donderdag gemeld aan de gemeenteraad. In november moet duidelijk worden hoe groot het budgettekort is. Het college vraagt dan aan de Heuvelrugpolitiek om meer financiële middelen.

Michiel Schaaij

EXTRA GELD Hoeveel extra geld er nodig is, wil Broekhuis nog niet kwijt. Maar ze steekt niet onder stoelen of banken dat het om een substantieel bedrag gaat. Volgens Broekhuis is de stijging van de bouwkosten een landelijk verschijnsel. Het vakblad Cobouw constateerde onlangs nog, dat scholen voor bouwprojecten een steeds grotere zak geld moeten meenemen.  

VERTRAGING De budgetoverschrijding bij christelijke basisschool De Zonheuvel kwam aan het licht tijdens de aanbestedingsprocedure voor de renovatie. Dat zorgde voor een flinke vertraging van de opknapbeurt. Eerder was het de bedoeling om afgelopen zomer al met de schoolverbouwing te beginnen. De leerlingen zouden dan met ingang van dit schooljaar tijdelijk les krijgen in verschillende schoolgebouwen aan het Jagerspad.

PROTEST Die geplande inwoning bij basisschool De Ontdekkingsreis deed veel stof opwaaien. Het schoolbestuur van De Ontdekkingsreis schreef daarover een protestbrief aan de gemeenteraad. Over de nieuwe startdatum van de renovatie en de tijdelijke verhuizing van de schoolklassen van De Zonheuvel wil wethouder Broekhuis geen uitspraken doen.

STOELENDANS Voor de stoelendans rond tijdelijke onderwijshuisvesting in Driebergen levert de vertraging van de renovatie van de Zonheuvelschool nieuwe mogelijkheden op. Na de herfstvakantie mag de Driebergse vrije school De Vuurvogel een paar maanden gebruik maken van lege klasruimte aan het Jagerspad. Wethouder Broekhuis krijgt daardoor extra tijd om een structurele oplossing voor uitbreiding van De Vuurvogel te vinden.

STRUIKELBLOK Intussen is de start van een extra kleuterklas van De Vuurvogel in Doorn van de baan. De vrije school wilde de druk op de wachtlijsten verlichten, door in de voormalige Triangel aan de Kortenburglaan een tweede stroom te beginnen. Maar het dagelijkse leerlingenvervoer vormde een struikelblok en bovendien werkt de gemeente aan een plan om dat schoolgebouw te verkopen. Het is nog onduidelijk op welke termijn die transactie gaat plaatsvinden.