• Filmposter plastic paradox

    Eelke Dekker

Verminder je 'plastic footprint' bij Festival Plasticvrij in Doorn

DOORN Bewonersinitatief Goed Volk organiseert zaterdag 12 oktober Festival Plasticvrij in Doorn. Op het festival wordt er informatie gegeven hoe het eigen plastic verbruik kan worden verminderd. 

Voordat het festival begint is er op dinsdag 8 oktober de film 'the plastic paradox' te zien in Cultuurhuis Pléiade. De film volgt Merijn Tinga, bekend als de 'Plastic Soup Surfer' tijdens zijn surfexpeditie van Noord-Frankrijk naar Schevingen op een 3D surfboard van gerecyclede flessen. 

EVENEMENTEN Het festival begint op zaterdag 12 oktober met 'plogging' op de Utrechtse Heuvelrug. Plogging is het opruimen van zwerfafval tijdens het hardlopen. Tijdens het festival zijn er verschillende lezingen te volgen zoals 'zwerfafval in beeld' door de Zwerfinator, Dirk Groot, en 'surfen op plastic' door Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. Verder is er een lagerhuisdebat over hoe verschillende generaties kunnen samenwerken en kunnen bezoekers zelf schoon plasticafval aanbieden dat verwerkt wordt in een kunstwerk. Daarnaast zijn er ook workshops voor kinderen en is er een poppenkastvoorstelling voor de allerjongsten. 

PRAKTISCH Het event start om 12.00 uur en duurt tot 17.00 uur. De locatie is binnen en buiten het Cultuurhuis in Doorn. De film op dinsdag 8 oktober begint om 19.45 uur en is gratis. Reserveren kan via eventbrite. 

Meer informatie over het festival is te vinden op de website van Goed Volk.