• Nederstraat Amerongen

    Jan de Jong

Fietsen langs Amerongse Monumenten

19-08-2019, 10:04 | Lezersnieuws | Jan

Zaterdag 14 september is het weer Open Monumentendag.

In Amerongen een dag met veel activiteiten. U kunt luisteren naar de plaatselijke Harmonie, of tijdens het oversteken van de Rijn naar een Shantykoor. Er zijn activiteiten bij het Tabaksteelmuseum en er worden lezingen gehouden.

Ook is er in het dorp een gezellige kunst-, en ambachtenmarkt.

In verband met de te verwachten drukte is het niet verstandig om met de auto het dorp in te gaan. Er is een groot parkeerterrein buiten het dorp.

Het Comité Open Monumentendag in samenwerking met Utrechts Landschap stelt voor u gratis fietsen beschikbaar, waarmee u alle evenementen langs kunt fietsen. U krijgt er een programma en een mooie fietsroute bij. Deze route leidt u langs alle activiteiten en steekt tweemaal de Rijn over. De oversteken zijn gratis. U kunt  de molen Maallust bezoeken en diverse andere monumenten.

Let op! Graag reserveren via de site van Utrechts Landschap:

www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/75736, zodat u zeker weet dat er een fiets voor u klaar staat. Vanaf 10.00 uur staan de fietsen klaar. U kunt parkeren bij Sportpark De Burgwal, vandaar is het enkele minuten lopen naar het uitgiftepunt van de fietsen; Informatiecentrum Utrechts Landschap. Veenseweg 8. Amerongen

Wij vragen u wel naar een legitimatie