• Pamela Bakhuizen/Pamsfotografie.nl

Bloemenkoningin is klaar voor 'haar' dag

LEERSUM Het 'grootste geheim' van Leersum werd 23 maart bekendgemaakt. De 23-jarige Femke Neele werd die dag gekroond als de Bloemenkoningin van 2019. Sinds die tijd heeft ze enorm uitgekeken naar 'haar' grootste dag, het Bloemencorso Leersum. Aanstaande zaterdag is het dan eindelijk zo ver. Rond 14.00 uur rijdt ze achter Muziekvereniging EMM het parcours op en daarmee opent ze het het 67ste Bloemencorso Leersum.

Hubert van Zanten

,,Het is een fantastische tijd geweest", vertelt Neele. Sinds maart is zij het gezicht van het Bloemencorso en moest ze regelmatig 'acte de presence' geven. Dat varieert van het afnemen van het defilé van de Avondvierdaagse en Koningsdag, maar ook aanwezig zijn bij het Kersenfestival in Cothen, Haantjesdag, De Spakenburgse Dagen en andere Bloemencorso's.

,,Dan loop je met de hoogheden uit de regio over het evenement waar je bent uitgenodigd. Het promotieteam deelt dan ook flyers uit en nodigt mensen uit om naar ons corso te komen."

BEGELEIDING ,,De samenwerking met mijn begeleidingsteam is fantastisch. Roelie Charvat en Jeannette van Manen zijn er altijd bij en steunen mij ontzettend." Dat Neele eerst zelf in het promotieteam heeft gezeten, scheelt wel voor haar. ,,Voorgaande jaren ben ik met het promotieteam ook bij veel evenementen geweest, maar als Bloemenkoningin is dat toch anders, omdat je meer mensen kunt benaderen en enthousiast maken om naar het Bloemencorso te komen."

MEISJESDROOM Femke vertel: ,,Voor zover ik mij kan herinneren heb ik elk jaar naar het Bloemencorso gekeken. Tien jaar geleden ben ik echt in de corsowereld gerold en er nooit meer uitgekomen. Linda van Vliet zat bij onze bouwgroep, en toen zij als Bloemenkoningin 2011 door het doek heen kwam bij haar presentatie dacht ik: Dit wil ik! En die wens is altijd gebleven, al die jaren dat ik bij het promotieteam zat. Uiteindelijk is Bloemenkoningin mogen zijn alles wat ik ervan had verwacht en nog veel meer. Ik vind het enorm leuk om ons prachtige Bloemencorso te promoten. Om mensen op verschillende evenementen te vertellen over je ervaringen en de passie die alle bouwers hebben. Het is een toegankelijk evenement voor jong en oud."

KRIEBELS Neele kijkt enorm uit naar het Bloemencorso. ,,Het is bijna zover en ik krijg al kriebels als ik langs het parcours rijd. De dag voor het corso, op vrijdag de zestiende, gaan wij samen met de burgemeester en wethouders alle bouwplaatsen langs om te kijken. Het zal voor mij wel anders dan andere jaren zijn, omdat ik nu niet ga konten en plakken. Ik zal wel ergens bij een bouwgroep stiekem een dahlia konten of plakken, uiteraard wel met handschoentjes. Het lijkt mij heel leuk om van te voren te weten wat iedereen bouwt en ook weer de passie en soms ook stress van alle bouwers te zien. Alle hulp is bij elke bouwgroep nodig, iedereen is welkom. Rijd eens een rondje door het dorp en je komt vanzelf de bouwplaatsen tegen. De sfeer tijdens het konten is erg gezellig. Je zit lekker aan een tafel te kletsen over van alles en nog wat, terwijl je aan het konten bent."

,,Ik kijk ook erg uit naar de zaterdag en zondag van het corso. Dan kun je zien wat voor een werk elke bouwgroep heeft verricht om weer een fantastisch praalwagen of een mooie geplakte skelter op te weg te krijgen."

De Bloemenkoningin raadt iedereen aan om te komen kijken. ,,Het enthousiasme en de passie zijn zo aanstekelijk dat je misschien zelf volgend jaar ook meedoet."