• Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Ernstige zieke Nijhof stopt per direct als wethouder

HEUVELRUG Wethouder Hans Nijhof stopt per direct met zijn werkzaamheden. Hij is ernstig ziek, meldt de gemeente Utrechtse Heuvelrug in een persbericht. 

,,Ik moet u vertellen dat ik ziek ben. Ernstig ziek. Ik heb slokdarmkanker met uitzaaiingen. De slechtst denkbare boodschap. Ik ben de afgelopen vier jaar met heel veel plezier wethouder geweest van deze fijne gemeente. Ik had dat heel graag nog een volgende periode gedaan, maar dat kan helaas niet meer. Ik heb contact gehad met veel bevlogen inwoners en met professionals van organisaties, bedrijven en instellingen. Ik heb daarvan genoten. Ik wens u allen het beste'', schrijft Nijhof in het bericht.

,,Deze boodschap is hard aangekomen bij de collegeleden en de medewerkers. College en medewerkers wensen Hans en zijn vrouw Karolien veel kracht en sterkte toe de komende periode'', voegt de gemeente toe.

REACTIE OPEN Nijhofs partij OPEN reageert met een boodschap op de eigen website. ,,Hans is voor ons een geweldige collega; kundig, flamboyant, pragmatisch en resultaatgericht. Wij hebben groot respect voor zijn niet aflatende ambitie om de gemeente Utrechtse Heuvelrug zowel op sociaal als op duurzaam terrein op de kaart te zetten en voor de resultaten die hij daarin, samen met de andere leden van het college en met de gemeenteraad, heeft bereikt. Hans, je bent een kanjer, en we gaan je warme persoonlijkheid en vriendschap missen in de fractie. Je betekent veel voor ons, en we weten zeker dat dit voor heel veel inwoners van de Utrechtse Heuvelrug ook geldt.''

De taken van wethouder Nijhof worden tijdelijk overgenomen door zijn collega's in het college. Meer details hierover volgen op een later moment.