Eindstunt Revius terug van weggeweest

DOORN De eindexamens komen er weer aan en dat betekent dat veel leerlingen binnenkort de middelbare school zullen verlaten. Eindexamenleerlingen van het Revius Lyceum Doorn bedachten dat ze niet ongemerkt wilden verdwijnen en organiseerden een grote examenstunt. Dat er weer een stunt plaatsvond op het Revius is uniek, want de school besloot de voorgaande jaren dat er geen stunts mochten worden uitgevoerd.

Enige tijd geleden gingen een aantal scholieren naar de rector Van Ekelen met de brutale vraag of ze het schoolplein permanent mochten schilderen. ,,Tot onze grote verbazing stemde ze in. We hebben toen met gratis verkregen verf groot 'Eat, Sleap, Revius, Repeat' op het schoolplein geschilderd, wat refereert aan een muzieknummer", vertelt één van de organisatoren Amar van Doorn.

Naast het schilderen van het schoolplein bedachten de leerlingen een 'kleurenpoedergevecht'. ,,We hebben zelf poederverf gekocht en alle leerlingen naar het sportveld laten komen. Het leuke was dat iedereen meedeed. Brugklassers gooiden zelfs op zesdeklassers. De rector besloot vervolgens om iedereen na het 'gevecht' vrij te geven", vertelt Amar enthousiast.

FESTIVAL Vanuit het verf-idee ontstond een nieuw plan: de school omtoveren tot een heus festivalterrein. ,,Met diverse podia waar dj's optraden en sterke jongens als surveillanten was ook dit een groot succes", vertelt Amar, die aanvult dat ook leraren hun flesjes water door de surveillanten moesten laten controleren.

,,Tijdens het festival hebben wij een aantal docenten met zogenaamde 'gele kaarten' naar een buitenpodium toegestuurd waar een 'veemarkt' werd georganiseerd. Hier kon worden geboden op deze leraren. We hebben daar onder andere wiskundedocente Margriet Hooijman uitgeroepen tot lerares van het jaar en kon er bij opbod worden gedanst met de meest 'sexy' leraar Lucas de Jong", aldus Amar.

De kosten wisten de leerlingen te dekken door het bij elkaar halen van geld via Facebook. Al het overgebleven geld schenken ze op een later moment aan een nog nader te bepalen goed doel.

Foto's: Mia en Elna Memelink