• Gemeente Utrechtse Heuvelrug

Eindelijk wegverbetering in 't Veld

OVERBERG De woonsituatie en veiligheid in de nieuwbouwwijk 't Veld in Overberg wordt nog voor de winter verbeterd. Dat schrijft burgemeester Frits Naafs in antwoord op vragen van VVD-raadslid Tim Rooijakkers. De bewoners van twaalf woningen moeten het al jaren zonder een deugdelijke rijweg stellen. De openbare verlichting liet ook op zich wachten, al is er nu wel tijdelijke noodverlichting.

Michiel Schaaij

BOUWWEG Volgens Naafs hebben zowel de bewoners als de gemeente al meerdere keren aan de bel getrokken bij Rhenam wonen, om de slechte staat van de bouwweg aan te kaarten. Dat de bewoners het zonder straatverlichting moeten stellen, zou de schuld zijn van netbeheerder Stedin. Die had de aanvraag van Rhenam Wonen ten onrechte afgewezen, schrijft de burgemeester.

PUINVERHARDING Intussen heeft de woningcorporatie Henzen Wegenbouw uit Veenendaal ingeschakeld om de weg te repareren. Omdat die veel langer dienst doet dan de bedoeling was, zijn er door het gebruik en door weersinvloeden gaten in de puinverharding ontstaan. De gemeente heeft aan de woningcorporatie voorgesteld om het terrein van de wijk gedeeltelijk woonrijp te maken.

AFGEWEZEN Dat voorstel werd volgens Naafs in eerste instantie door Rhenam Wonen afgewezen. Maar onlangs ging de corporatie toch door de bocht. Besloten is om de weg voor de nieuwbouwhuizen, het pad achter de Haarweg en het pad in de richting van De Hucht nu toch woonrijp op te leveren. De burgemeester zegt ervan uit te gaan, dat ,,een en ander voor de winter is aangepakt".