Eerste Pechakucha Night succes

DRIEBERGEN Afgelopen vrijdagavond 17 februari vond de eerste Pechakucha Night van de Utrechtse Heuvelrug plaats. In theater Maitland kwamen elf sprekers bijeen om hun inspirerende verhaal te houden volgens een vast format: twintig slides van twintig seconden per slide. Want dat is waar Pechakucha voor staat; creatieve ondernemers vertellen hun verhaal in precies 6.40 minuten.

De avond werd georganiseerd door Joyce Delpeut, cultuurcoach Utrechtse Heuvelrug en werkzaam voor De Bibliotheek Z-O-U-T. Delpeut: ,,Het idee achter Pechakucha is een simpele gedachte; Een goed idee heeft niet veel tijd nodig om verteld te worden. Het doel van deze avond is om creatieve netwerken met elkaar te verbinden. En dat is geluktt."

Om 20.20 uur startte de Pechakucha Night met een korte introductie door presentator Oscar Kocken, ook presentator van onder andere De Grote Geschiedenisquiz op NTR. Niek schuil en Tjitske Mosman van het label Wonderwoods waren de eersten die van start gingen. In een duo presentatie vertelden zij hun persoonlijke weg naar het maken van hun eigen kinderprentenboek wat eind 2017 in de winkel moet liggen. Er zat veel variatie in de presentatie van de sprekers. Joost Doelman van Bweeg hield een mooi pleidooi over sporten in de natuur en hoe je daar gelukkiger van wordt. Zo was ook Pim van Gennip aan het woord, oprichter van Iconize. Hij lichtte de werking en de techniek van apps toe, in het bijzonder zijn ontworpen app Beep. Een app waar imkers hun bijen kunnen monitoren.

Het publiek ging helemaal op in het verhaal van Anne-Marie Zwanink. Zij vertelde gepassioneerd en met humor over haar stichting Dorpssoep in Leersum en haar streven om de VN uiteindelijk aan het 'soepen' te krijgen. De avond werd afgesloten door Gera Pronk van ISeeTea. Zij startte haar presentatie onverwacht anders dan voorbereid, omdat ze haar verhaal nog meer vanuit haar hart wilde presenteren.

De reacties uit het publiek waren positief. De avond zorgde voor inspiratie en verbinding bij zowel sprekers als publiek. Tijdens de na borrel werd er dan ook volop nagepraat over de verhalen die verteld waren. Delpeut kijkt terug op een geslaagde eerste Pechakucha Night: ,,Pechakucha in de Utrechtse Heuvelrug is een feit! Een volgende editie zal er dan ook zeker komen."