• Leerlingen vertoonden vooraf een turnshow

    Marc Satijn
  • Sportdocenten openden officieel de sportzalen

    Marc Satijn
  • De aanwezige wethouders kregen een rondleiding van de rector

    Marc Satijn

Eerste fase nieuwbouw Revius klaar

DOORN Conform bouwschema sloot het Revius Lyceum Doorn afgelopen dinsdagmiddag de eerste fase van het nieuwbouwproject af. Onder toeziend oog van tientallen leerlingen, wethouders, het bouwteam en docenten werd de gymzaal feestelijk geopend. ,,Het is een sfeervol en mooi pand geworden", vertelt rector Ilse van Eekelen.

Marc Satijn

 

,,We hebben het voor elkaar weten te krijgen om binnen de beschikbare tijd en middelen een drietal grote zalen te bouwen", stelt de rector, die aangeeft dat de twee gymzalen groter zijn dan de oorspronkelijke gymzalen. ,,Helaas kon de derde gymzaal niet groter vanwege gebrek aan financiële middelen."

 

Voorafgaand aan de grote opening lieten enkele leerlingen buiten de zaal hun turnkunsten zien, maar de officiële opening werd gedaan door de sportdocenten die door een wit doek uit de nieuwe gymzaal 'rolden'. Een van de eerste bezoekers was sport- en onderwijswethouder Henk Veldhuizen. ,,Ik ben blij om te zien dat er een mooi gebouw is neergezet waar in de toekomst ook andere sportverenigingen gebruik van kunnen maken", zegt Veldhuizen.

 

RAMEN Kritische leerlingen klaagden wel over het gebrek aan ramen in de gymzalen, die voorzien zijn van één raam per zaal. ,,Dit heeft een financiële reden, maar we voldoen door de nieuwe lichtbakken wel aan de norm voor de afname van de examens", stelt Van Eekelen.

 

Er is al gestart met de bouw van fase twee: het hoofdgebouw. ,,Als alles goed loopt, is deze aan het einde van het schooljaar af", zegt Van Eekelen, die aangeeft dat binnen zes weken het geraamte al zou moeten staan. Zodra de leerlingen met ingang van het nieuwe seizoen het nieuwe pand hebben betrokken, start de sloop van het oude gebouw, wat volgens de rector vijf weken zou moeten duren. ,,Rond het najaar 2017 hopen wij alles af te hebben en hebben wij opnieuw een openingsfeest", aldus de rector.