Eenrichtingsverkeer ingesteld voor Engweg in Driebergen (update)

DRIEBERGEN Op de Engweg wordt tijdelijk eenrichtingsverkeer ingesteld. Volgens verkeerswethouder Henk Veldhuizen (CDA) levert de huidige reconstructie van de Hoofdstraat extra verkeer voor de Engweg op en daar is de straat niet op berekend. ,,De hoofdomleiding loopt via de Arnhemsebovenweg, maar je kunt mensen niet dwingen om die route te kiezen", aldus Veldhuizen.

Michiel Schaaij

De gemeente zei eerder al dat de Engweg een fietsstraat is en dat het niet de bedoeling is dat er grote stromen auto's doorheen rijden. Veldhuizen benadrukt dat het verkeer weer in twee richtingen over de Engweg mag, zodra de werkzaamheden aan de Hoofdstraat zijn afgerond. Overigens ligt de inrichting van de Engweg al jaren onder vuur van buurtbewoners en passanten. Die vinden de weg te smal en gevaarlijk, sinds die tot fietsstraat werd bestempeld. In Driebergen klinkt al enige tijd de roep om permanent eenrichtingsverkeer.

Wie toch besluit om op de Engweg tegen de richting in te rijden en wordt betrapt, kan een boete van 140 euro tegemoet zien. De Engweg is open vanaf de Hoofdstraat richting de Akkerweg.