• Corina Blommendaal

'Druiventros hoort bij De Wijngaard'

DOORN Waar veel scholieren en hun ouders op de eerste schooldag na de kerstvakantie vaak wat 'startproblemen' hebben, was hier op De Wijngaard niets van te merken. Er was namelijk een reden om de dag feestelijk te openen, want het nieuwe logo werd gepresenteerd.

Corina Blommendaal

Op de eerste maandagochtend van 2019 stonden er statafels, kinderchampagne en lekkernijen klaar om met de leerlingen, leerkrachten en ouders te vieren dat er een nieuw logo is ontwikkeld. Ook werd meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om elkaar een goed nieuw jaar te wensen.

KLEUREN Het nieuwe logo is een tros met druiven in allerlei verschillende kleuren. ,,Dit is waar we als school voor staan", legt directeur Annelies Schilling uit. ,,De druiventros hoort bij De Wijngaard. We zijn allemaal individuen met eigenheid, wat iedere gekleurde druif uitbeeldt. Maar samen vormen we een geheel, zoals de druiventros. We doen het op De Wijngaard samen als leerlingen, leerkrachten en ouders. En ook al zijn we allemaal verschillend, we horen bij elkaar, zorgen voor elkaar én voor de wereld om ons heen."

De kleuren die in het logo gebruikt zijn, zijn de kleuren van de regenboog. ,,We zijn een christelijke school en ook dat wilden we in ons logo terug laten komen. De regenboog is het teken van Gods trouw aan de wereld. Hij wil voor ons zorgen en heeft het beste met ons voor."

OVERAL ZICHTBAAR Het logo werd ontworpen door Thea van Dijk, een moeder van leerlingen van De Wijngaard. Zij heeft een eigen ontwerpbedrijf 'mevrouwvandijk'. Zij wist na een verkennend gesprek meteen een passend voorstel neer te leggen. ,,Hier en daar is er nog wat aan geschaafd maar het eindresultaat is op de vlag geprint", vertelt Schilling enthousiast. ,,De komende maanden wordt de hele huisstijl aangepast op de website, briefpapier en in school en buiten school. We zijn erg blij met de eigentijdse en eenvoudige uitstraling van het logo en kunnen hier weer lang mee vooruit. Het past goed bij ons jonge, enthousiaste en ambitieuze team."

GROEI De school heeft de afgelopen jaren wat tegenslag gehad. Nu is er weer rust en stabiliteit op school en weten de nieuwe ouders en kinderen de weg naar De Wijngaard weer te vinden. Dit blijkt uit het feit dat er veel aanmeldingen van nieuwe leerlingen zijn geweest de afgelopen maanden. ,,Onze bestaande kleutergroep begon met 34 leerlingen echt te groot te worden", zegt Schilling. ,,Gelukkig konden we na de kerstvakantie met een tweede kleutergroep beginnen. Het was een wonder dat we in deze tijd van personeelstekorten heel snel twee nieuwe leerkrachten hebben gevonden voor deze groep. Door de leegstand van twee lokalen konden we, na een interne verhuizing voor de kerstvakantie, met deze groep beginnen. We hebben nu twee kleutergroepen met minder dan twintig leerlingen, wat het voor de kinderen en leerkrachten heel fijn maakt om in te spelen en te werken."

Op vrijdag 1 februari is er van 09.00 tot 12.00 uur een open huis.