• Corina Blommendaal
  • Corina Blommendaal

Droge start van vernieuwde avondvierdaagse Doorn

DOORN 's Ochtends zijn al meerdere vrijwilligers druk bezig met het plaatsen van hekken en het maaien van gras. De baan van de Doornsche IJsclub wordt voor het eerst het startpunt voor de Avondvierdaagse. De afgelopen jaren was het startpunt op het terrein van de Mariniers en nu was het weer eens tijd voor een nieuwe plek. De kinderen vinden het prima, rennen rond en spelen net als voorgaande jaren. Vol spanning wachten ze op het startsein.

Corina Blommendaal

IJsmeester Theo Schippers heeft dit keer niets met ijs te maken, maar met het faciliteren van het vertrek van alle basisschoolkinderen vanaf de baan van de Doornsche IJsclub. Onder het genot van een kop koffie kijkt hij toe hoe alle kinderen goed georganiseerd vertrekken. Om kwart voor zes vertrekt de groep die tien kilometer gaat lopen, om zes uur de groep voor de vijf kilometer.

,,Wij vinden dit gezellig", zegt Schippers. ,,Dit hebben ze gedaan vanwege de routes. Je kunt vanaf hier heel makkelijk naar Leersum en naar Maarn. En natuurlijk is het ook goed voor onze naamsbekendheid. Maar verder ga ik er niet over, ik hoor niet bij de organisatie van de avondvierdaagse. Volgens mij gaat het prima, alleen moet je het parkeren van de auto's en fietsen even in goede banen leiden. Maar ook dat komt vanzelf goed, daarvoor hebben we mensen staan bij de ingang."

NIEUWE ROUTES Monica Hilhorst, is bestuursvoorzitter van de Avondvierdaagse. Ook zij geeft aan dat het tijd was voor vernieuwing en nieuwe routes. ,,Als je een jaar of zes vanaf dezelfde plek vertrekt, zijn de routes op een gegeven moment een beetje uitgekauwd. Kees Kraan is degene die alle nieuwe routes heeft uitgezet, dat is echt onze routeman", vertelt zij. ,,Hij rijdt straks ook weer achter de laatste wandelaars aan om alle bewegwijzering weer weg te halen en alles netjes achter te laten."

Het verloopt prima, en natuurlijk hebben de wandelaars ontzettend veel geluk dat het niet regent. ,,Bij dit evenement is het belangrijk om in te gaten te houden dat kinderen geen dingen doen die niet mogen, en het is natuurlijk voor kinderen juist heel aantrekkelijk om dat toch te proberen. Op dit terrein is het iets overzichtelijker en kan je dat beter in de gaten houden."