• Robert Zwart

Driehonderd bezoekers bij opening Ateliers Driebergen

DRIEBERGEN Ruim driehonderd bezoekers bezochten zondag de opening van het kunstenaarscentrum Ateliers Driebergen. Bij binnenkomst ontvingen zij uit handen van twee adellijke gastvrouwen een setje ansichtkaarten, gebaseerd op het werk van de kunstenaars werkend in de ateliers.

door Fried Anepool

Burgemeester Frits Naafs, voor de gelegenheid gehuld in een toepasselijke oranje broek, hield een creatieve openingstoespraak. In het Driebergse kunstenaarscentrum, gevestigd in het voormalige gemeentekantoor aan de Bosstraat, waren alle 26 ateliers toegankelijk voor publiek. In de galerie op de begane grond was een mooie overzichtstentoonstelling van het werk van de kunstenaars te zien.

Op de eerste verdieping gaven zij, van schilder en fotograaf tot pottenbakster en boekbindster, in hun eigen atelier uitleg over hun werk en hun technieken. Voor de bezoekende kinderen waren er een leuke speurtocht en diverse workshops. De burgemeester kreeg zelfs een kunstzinnige nieuwe ambtsketting omgehangen, gemaakt tijdens een van de workshops.

In de galerie zullen regelmatig tentoonstellingen georganiseerd worden en de kunstenaars hebben uiteraard nog meer creatieve ideeën in gedachten. Meer informatie over de Ateliers Driebergen is te vinden op www.ateliersdriebergen.nl.