Driebergse juf grijpt net naast titel 'Superjuffie'

DRIEBERGEN Juf Marit Douma van basisschool De Zonheuvel in Driebergen vertrok dinsdag met alle 31 kinderen van haar groep 6 en een aantal ouders naar Avifauna. Juf Marit was namelijk één van de drie landelijk genomineerde leerkrachten basisonderwijs voor de titel Superjuffie 2015.

De verkiezing wordt voor het vierde jaar gehouden door Unieboek Uitgeverij het Spectrum, uitgever van de bekende kinderboekenreeks over Superjuffie van Janneke Schotveld. Uit honderden landelijke inzendingen werden uiteindelijk één meester en twee juffen genomineerd. Het is dus heel bijzonder dat juf Marit één van hen was.

Op het moment dat ze gebeld werd door de organisatie over haar nominatie, wist ze zelf nog van niets. Een ouder van een van de leerlingen van groep 6 had het initiatief genomen en kinderen, ouders en andere betrokkenen gewezen op de mogelijkheid om voor juf Marit te stemmen via de Verkiezingswebsite.

Dat werd massaal gedaan en ook de directeur van de Zonheuvel ondersteunde haar voordracht. Uiteindelijk leidde dit tot haar nominatie en die was dus een grote verrassing voor haar. Voor de kinderen van groep 6 was het een verrassing dat ze mee mochten naar de uitreiking en er een gratis 'schoolreisje' bij kregen naar Vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn.

De uit Driebergen afkomstige schrijfster Janneke Schotveld reikte dinsdag de titel Superjuffie 2015 uit. Die ging niet naar juf Douma. Ze won met haar nominatie een tas met allemaal boeken en activiteiten voor in de klas en er werd een speciale vogelshow gehouden voor alle drie de klassen van de genomineerde leerkrachten.