Driebergenaren gul voor Voedselbank

DRIEBERGEN Klanten van de Albert Heijn-vestigingen Binnenhof en Hoofdstraat in Driebergen hebben tijdens het boodschappen doen enthousiast levensmiddelen ingezameld voor Voedselbank Utrechtse Heuvelrug. Ruim drieduizend lang houdbare levensmiddelen (onder meer koffie, suiker, macaroni en pastasaus) werden afgelopen vrijdag en zaterdag gedoneerd.

Klanten konden de Voedselbank helpen door een of meer van de producten van het AH-huismerk Basic in hun winkelwagentje te doen, deze af te rekenen en te deponeren in een speciale krat. De kratten werden gedurende de dag door chauffeurs van de Voedselbank-bus vervoerd naar het distributiecentrum in Leersum, waar de Voedselbank wekelijks zestig voedselpakketten samenstelt. Van deze pakketten gaat 25 procent naar gezinnen in Driebergen. Een soortgelijke actie zal in juli in Doorn plaatsvinden.

Voedselbank Utrechtse Heuvelrug zet zich in om de armste inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Hiervoor werken de ruim 55 vrijwilligers van de Voedselbank samen met bedrijven, instellingen, kerken, gemeente Utrechtse Heuvelrug en particulieren. Op deze manier worden voedseloverschotten herverdeeld en armoede bestreden. In Nederland leeft meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens.

BIJ DE FOTO De Voedselbank-bus met een deel van de ingezamelde levensmiddelen in het distributiecentrum in Leersum.