• SQ Vision

Driebergenaar betrokken bij plofkraak Breda

DRIEBERGEN (ANP) Drie verdachten (onder wie één uit Driebergen) van een mislukte plofkraak in Breda, onder wie zeker twee Nederlanders, zijn na een wilde achtervolging in België gearresteerd. Op zijn vlucht schoot het trio op de Belgische én Nederlandse politie, vermoedelijk met een kalasjnikov. Ook door de Belgische politie is geschoten, aldus het parket in Turnhout maandag.

De identiteit van twee verdachten kon al worden vastgesteld: een persoon uit Driebergen, geboren in 1988, en een persoon uit Amsterdam, eveneens in 1988 geboren.

De plofkraak werd in de nacht van zondag op maandag gepleegd bij een ING-filiaal in Breda. De geldautomaat werd opgeblazen. De schade was groot maar er werd geen buit meegenomen. De verdachten gingen er in een auto met valse Nederlandse kentekens vandoor. De Nederlandse politie achtervolgde hen richting België. In België kreeg de Nederlandse politie hulp van de Belgen.

Op de de ring van Antwerpen werden agenten voor het eerst beschoten. Bij Turnhout reden de criminelen over een spijkermat en kwam hun Audi tot stilstand. Ze zijn te voet verder gevlucht en daarbij schoten ze opnieuw. Het vuurwapengeweld werd beantwoord door de lokale politie.

Tijdens een grote zoekactie konden de drie betrokkenen worden aangehouden. Ook werd een kalasjnikov gevonden. Niemand raakte gewond.