• Paul Nolens/BDU

Dorpshuis krijgt geen geld voor dakreparatie

MAARN Een grondige dakreparatie voor dorpshuis De Twee Marken zit er niet in. Dat zegt financieel wethouder Gerrit Boonzaaijer (SGP) in antwoord op vragen van deze krant. De gemeente weigert in de buidel te tasten om de lekkage te verhelpen en De Twee Marken zelf is blut.

Michiel Schaaij

Zoals bekend wil de gemeente op het terrein van De Twee Marken een multifunctionele accommodatie neerzetten. Volgens Boonzaaijer is het in aanloop daar naartoe niet verstandig om geld in het oude gebouw te pompen. Hij denkt dat het stichtingsbestuur met de juiste financiële planning nog wel wat lapwerk kan laten verrichten.

BORGSTELLING De aflossing en rente die dorpshuis De Twee Marken moet ophoesten, worden vanaf 2019 wél door Boonzaaijer betaald. Daarvoor had de voormalige gemeente Maarn een borgstelling afgegeven en die is door Utrechtse Heuvelrug overgenomen. Op het prijskaartje dat aan de onderhandse lening hangt, staat een bedrag van 66.000 euro per jaar.

CRISIS De wethouder zegt zich te willen inspannen ,,om de boel draaiend te houden, totdat de nieuwbouw is gerealiseerd". Als projectwethouder voor die multifunctionele accommodatie ziet ook Chantal Broekhuis (CDA) graag dat het dorpshuis de financiële crisis overleeft. ,,We willen dat de stichting in leven blijft, vanwege de grote betekenis voor Maarn. De Twee Marken is echt de verbindende factor", aldus Broekhuis.

OPGETUIGD Eind deze maand wordt de Heuvelrugpolitiek geïnformeerd over de stand van zaken rond de nieuwe multifunctionele accommodatie. Het is de bedoeling om behalve het dorpshuis onder andere ook de basisscholen De Ladder en De Meent en de kinderopvang een plek in het nieuwe gebouw te geven. Op het terrein waar nu De Ladder staat, zouden dan woningen gebouwd kunnen worden.

OPLEVERING Of er bij de nieuwbouw van De Twee Marken ook woningen komen, is nog niet duidelijk. Toch zet wethouder Broekhuis alvast een stip op de horizon: ze verwacht dat de opening van de nieuwe multifunctionele accommodatie in 2021 kan plaatsvinden.