Doornse VVV-winkel sluit uiterlijk in juli

HEUVELRUG De gefuseerde regionale VVV's vestigen zich in de oude bodewoning naast het voormalige Maarnse gemeentehuis. Burgemeester en wethouders zijn blij met de komst van het nieuwe Regionaal Bureau voor Toerisme. Niet alleen omdat Utrechtse Heuvelrug de huurpenningen opstrijkt, maar ook ,,omdat het onze waarde als groene gemeente versterkt".

Michiel Schaaij

 

Het RBT Heuvelrug en Vallei krijgt in Maarn alleen een kantoorfunctie. De nieuwe directeur Michiel van der Schaaf gaat daar samen met marketingdeskundigen en een coördinator informatievoorziening aan de slag. Heuvelrugwethouder Jan Willem van Dongen (D66) verwacht dat de personeelsformatie van het RBT drie fte's zal omvatten.

Toeristen zijn niet welkom in de Maarnse vestiging. Voor hen worden her en der in de Heuvelrugdorpen informatiepunten ingericht. Met de komst van het regionale bureau voor toerisme valt definitief het doek voor de VVV-winkel aan de Amersfoortseweg in Doorn. De huur van het pand is per 1 juli opgezegd. Een aantal vrijwillige medewerkers heeft nu al afgehaakt, zo bevestigt coördinator Marja Bakels. Andere vrijwilligers twijfelen nog of ze na de opheffing van de winkel ingezet willen worden door de fusieorganisatie.