• BDUmedia

Doornse tbs'er veroordeeld voor wapen en drugsbezit

DOORN (JPU) Tegen een 27-jarige vrouw uit Doorn is dinsdag bij de rechtbank in Utrecht 200 uur werkstraf en een maand voorwaardelijke gevangenisstraf geëist wegens wapenbezit en witwassen. De officier van justitie was ervan overtuigd dat de Doornse wist dat haar vriend wapens had verstopt in haar woning waar ook een jong kind rondliep. Die vriend is een tbs'er in de laatste fase van zijn behandeling. Tegen de 39-jarige vriend eiste de officier van justitie 30 maanden cel. Ook wil de officier dat de tbs met dwangverpleging van de vriend na de gevangenisstraf doorgaat.

De vriend heeft zich schuldig gemaakt aan wapenbezit, drugshandel, bedreiging en witwassen. Tien jaar geleden kreeg hij van de rechtbank in Den Bosch tbs met dwangverpleging. Het ging toen om afpersing en hij zou met kracht een notenkraker hebben gebruikt bij dat geweld. In 2015 mocht de verdachte uit de kliniek. De laatste rapporten van de reclassering tot vorig jaar zijn positief. De verdachte woonde zelfstandig onder begeleiding. Maar hij had de reclassering voor de gek gehouden. Eerst kwam er een anonieme tip binnen. Daarna werd de verdachte afgeluisterd en toen bleek dat hij overal wapens heenbracht, besloot de politie direct in te grijpen. Er vond een inval plaats in woningen in Doorn en Nieuwegein,

Bij de vriendin in Doorn werd een mitrailleur gevonden en veel contant geld. Bij de verdachte thuis harddrugs en munitie. De officier was ervan overtuigd dat die wapens door de hoofdverdachte naar de Doornse woning waren gebracht zonder dat de Doornse daar veel tegen in kon brengen. Zij moest wel op de hoogte zijn van de drugshandel. Dat vele geld, klopte ook niet vond de officier. De officier vond gevangenisstraf niet nodig. Wel wil de aanklager dat de Doornse een werkstraf krijgt met toezicht, zodat de reclassering de vrouw kan helpen bij de keuze van de mannen met wie zij omgaat. De uitspraak is over 2 weken.