• Dorpsjournalist.nl
  • Dorpsjournalist.nl
  • Dorpsjournalist.nl
  • Luc Verberne (via Twitter)
  • Ruud Rozendaal

Doornse ijsbaan blijft dicht (update+video)

DOORN Vrijwilligers van de ijsbaan in Doorn zijn de hele nacht in touw geweest om een mooie ijsvloer neer te leggen. Vanaf 09.00 uur kon er geschaatst worden op de baan aan het IJsbaanlaantje in Doorn. Maar het was van korte duur. De baan is weer gesloten.

Dinsdag om 8.30 uur stonden enkele honderden scholieren van CBS De Wijngaard en de Voetiusschool uit Doorn te trappelen om het ijs te betreden. Voordat alle scholieren het ijs op mochten, was de eer eerst aan burgemeester Frits Naafs om de baan uit te testen.

UPDATE De baan is echter om 12.45 uur gesloten. Om 16.00 uur vergaderden de ijsmeesters opnieuw of de baan weer open kon. Dat bleek niet het geval en ook dinsdagavond bleef de baan dicht.

Alle informatie én de openingstijden zijn te vinden op www.doornscheijsclub.nl.

Parkeren kan bij sporthal Steinheim aan de Wijngaardsesteeg.

MAARSBERGEN IJsclub De Kom in Maarsbergen stelt ook alles in het werk om de ijsbaan aan de Griftdijk schaatsklaar te krijgen. Maandagavond heeft de brandweer Maarn/Maarsbergen de baan onder water gezet. ,,Zou het dit jaar toch gaan gebeuren? Schaatsen in Maarsbergen?´´, vraagt de ijsclub zich af op Twitter. Tot op heden is de baan nog gesloten.

Bron video: Marc Satijn