Doornse Hockeyclub dubt over nieuw veld

DOORN Als het aan de meerderheid van de stemmers ligt, komt er een waterveld bij hockeyclub Doorn. Al enige tijd is er bij de vereniging twijfel; een goedkopere semi-waterveld of een duurder, maar beter waterveld. Een stemming op een speciaal georganiseerde bijeenkomst heeft dinsdagavond uitgewezen dat 56 procent van de leden graag een waterveld aangelegd ziet worden. ,,Wij als bestuur gaan nu onderzoeken of het daadwerkelijk haalbaar is."

Jeroen van der Veer

Na 12 jaar was het semi-waterveld bij hockeyclub Doorn toe aan vervanging. Waar het bestuur in eerste instantie koos voor hetzelfde veld, werd toch besloten om te onderzoeken of er een waterveld mogelijk was. Voor het gebruik van zo'n speelveld is het van belang dat er eerst een laag water wordt aangebracht. Dit gebeurt door middel van sprinklers of kanonnen. Hierbij is een zandlaag verleden tijd, wat de speelsnelheid ten goede komt.

Een projectgroep heeft voor de vereniging onderzocht wat de kosten waren van een waterveld. Waar voor een semi-waterveld zo'n 202.000 euro moet worden neergelegd, kost een waterveld 293.000 euro. Een verschil van ruim 90.000 euro. ,,Dat is veel", zegt voorzitter Stefan Peij. ,,Het is nu bekend dat een meerderheid graag een waterveld ziet en de projectgroep heeft daarvoor het financiële plaatje gemaakt. Wij als bestuur gaan dit nu grondig bekijken."

VERHOGING CONTRIBUTIE Want om het verschil op te kunnen hoesten, moet mogelijk de contributie verhoogd worden. Daarnaast verwacht de projectgroep via acties en sponsoring 30.000 euro bij elkaar te krijgen, moet obligatie 25.000 euro opleveren en wordt er een lening van 21.000 euro vanuit de stichting afgesloten. ,,De contributieverhoging zal, volgens het plan dat er nu ligt, 7,50 euro zijn. Wij als bestuur hebben altijd geprobeerd zo min mogelijk aan de contributie te veranderen en dat is ook nu ons streven."

In het beleid van de club staat dat men een familieclub wil zijn. Toch lijkt de vereniging door de mogelijke komst van het waterveld daar van af te wijken. ,,Het klopt dat dit niet geheel bij onze visie past", vertelt de clubvoorzitter. ,,Een deel van onze leden zegt dan ook terecht dat je met 91.000 euro andere leuke dingen kunt doen. Alhoewel het veld natuurlijk met name voordelen heeft voor de hogere teams, zullen we de overige teams ook de gelegenheid proberen te bieden een keer op het hoofdveld te laten spelen, mocht het waterveld er komen."

Ondanks dat de meerderheid voor een waterveld stemde, is het nog allerminst zeker dat deze er daadwerkelijk komt. ,,De projectgroep heeft een uitstekend plan neergelegd. Toch worden wij er als bestuur op aangekeken als we beloftes niet na kunnen komen. We gaan daarom deze week met de bestuursleden bekijken of we het financiële plaatje rond kunnen krijgen. Wij hebben dus wat huiswerk te doen."

Voor 1 mei moet het nieuwe veld besteld worden, tot die tijd is het dus voor het bestuur wikken en wegen. ,,We kunnen voor de makkelijkste weg kiezen en zeggen dat er opnieuw een semi-waterveld komt, omdat daarvan de financiering al rond is. Toch siert het ons, als we proberen zo dicht mogelijk bij de wensen van de leden te blijven en deze mogelijkheid onderzoeken."