• Uitvaartcentrum Doorn

Doorn heeft weer een eigen uitvaartcentrum

DOORN In Doorn heeft een nieuw uitvaartcentrum haar deuren geopend. Nadat vorig jaar de mogelijkheid tot opbaren en kleine uitvaartdiensten in het dorp kwam te vervallen, is het vanaf heden weer mogelijk om gebruik te maken van de faciliteiten aan het Dorpsplein 4a in Doorn.

Begin 2018 geleden verkocht de toenmalig eigenaar van het uitvaartcentrum, Tap/Dela, het pand aan de Maartenskerkgemeente. Daarmee kwam de gelegenheid om in het hart van de Utrechtse Heuvelrug op te baren te vervallen. ,,Wij vonden dat die mogelijkheid er wel moest blijven, ongeacht waar je de uitvaartverzekering hebt afgesloten", vertelt beheerder van het uitvaartcentrum Lyda van Zoeren.

BEKENDHEID In samenwerking met de Maartenskerkgemeente heeft zij het voor elkaar gekregen de deuren in september vorig jaar al stilzwijgend te heropenen. ,,Wij ontvangen positieve reacties na de heropening, waardoor wij nu hebben besloten meer bekendheid te geven aan de ontwikkelingen rondom het uitvaartcentrum", aldus Van Zoeren. Het Uitvaartcentrum ligt tegenover de Maartenskerk -de grootste kerk van Doorn- die dienst kan doen als locatie voor grote uitvaartplechtigheden.

KENNISMAKING Om iedereen uit de omgeving kennis te laten maken met het Uitvaartcentrum Doorn én de nieuwe beheerders, organiseert Van Zoeren op 10 mei van 17.00 tot 20.00 uur en 11 mei van 10.00 tot 12.00 uur een open huis om alle mogelijkheden te zien van het centrum aan het Dorpsplein 4a in Doorn. Meer informatie op www.uitvaartcentrumdoorn.nl.