• Jan Kamphuis

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

4 juli 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere donderdag vanaf 13.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

IVN Zomeravond stilte-wandeling
19:00 Maarsbergseweg 1
IVN organiseert deze zomer drie stiltewandelingen in de Kaapse Bossen in Doorn. De stilte-wandeling is ongeveer 5 kilometer met onderweg een aantal korte oefeningen om de zintuigen te prikkelen. Na afloop is er de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen te delen. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Data: donderdagavond 4 juli, 1 augustus en 5 september 2019 Tijd: 19.00 - 20.30 Kosten: 3 euro per avond (IVN Leden gratis) - s.v.p. gepast geld meenemen Start: Parkeerplaats van de Groene Entree Kaapse Bossen tussen Doorn en Leersum (Navigatie adres: Maarsbergse weg 5, Doorn) Vragen? Stuur een email naar annehelwegen@permac.nl

5 juli 2019

Driebergen-Rijsenburg

Laatste Vuurvogel-kijkmiddag
14:00 Gooyer Wetering 22 - 24
De nieuwe locatie van vrijeschool De Vuurvogel is voor de laatste keer dit schooljaar open. Kom een kijkje nemen tussen 14.00 en 15.30. Op deze tweede locatie hebben we per direct plek voor nieuwe kleuters. Overige informatie, waaronder aanmeldingsformulieren voor onze school, is te vinden op onze website www.devuurvogeldriebergen.nl.

6 juli 2019

Doorn

Back to School markt
10:00 Thorheimpassage 3
Alle benodigde spullen voor het nieuwe schooljaar zijn dan te koop zoals vele soorten (school)agenda's, schriften, mooie (merk)pennen, potloden, stiften en nog veel meer. De specialisten van Stabilo, Lamy, Oxford en Schneiderpen Nederland delen hun Kennis. Leuk is dat naast de leveranciers ook een aantal lokale winkeliers hun medewerking verlenen aan deze markt namelijk ETOS, Shoeby en Biketotaal Van den Berg.

Heuvelrug

Zomerconcert OpStreek
19:30 Hoog Kanje 186
Jeugdsymfonieorkest OpStreek geeft haar Zomerconcert. Op het programma staan stukken van Beethoven, Brahms, Tchaikovsky, Mozart en Sibelius, maar ook traditionele volksliedjes en modernere stukken. De afwisseling in het programma is groot, van klassiek, naar Ierse fiddle-muziek, terug naar Barok en via Latin filmmuziek naar de Hoge Romantiek. De uitvoering wordt gegeven in het Torenlaantheater aan de Torenlaan 38 in Zeist. Het concert begint om 19.30 uur. Kaarten ter plaatse voorafgaand aan de voorstelling kopen (6,- euro volwassenen en 3,- euro kinderen).

7 juli 2019

Doorn

Vlooienmarkt Keizerswei
9:00 Langbroekerweg 10
Mid Zomer Vlooienmarkt op de keizersweide tegen over Huize Doorn gelegen aan de Langbroekerweg 10 te Doorn. Honderdtien kramen. De markt duurt van 9.00 t/m 16.00 uur. Iedereen die allerlei tweedehands spullen heeft kan een kraampje huren. Veel inwoners uit omliggende gemeentes hebben zich al opgegeven. De meest uit een lopende dingen zoals boeken, glaswerk, meubelen, speelgoed, curiosa, antiek, gereedschap. Ook zal er veel klein antiek te koop aangeboden worden. Inlichtingen 0343-442962.

8 juli 2019

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Iedere maandagmiddag van 14:00 tot 16:00 uur in de Cantina van Cultuurhuis Doorn. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

10 juli 2019

Doorn

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13:00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk 2-gangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan i.v.m. inkopen en de voorbereiding tot de dinsdagmiddag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10.00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd wel te betalen.

11 juli 2019

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
13:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere donderdag vanaf 13.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren!

12 juli 2019

Driebergen

Classic Filmcafé met 'Pillow talk'
19:00 Buzzigburglaan 1
Op vrijdag 12 juli kun je weer genieten van een echte klassieker. Om 19:00 uur starten wij de klassieker 'Pillow talk' uit 1959, geregisseerd door Michael Gordon met hoofdrollen voor Doris Day en Rock Hudson. Entree 6,- euro met Bibliotheekpas 4,- euro. Inloop vanaf 18.30 uur, de film start om 19.00 uur.

13 juli 2019

Doorn

Workshop Qigong
9:30 Dorpsstraat 26
Heb je ooit van Qigong gehoord? Qigong is de snelstgroeiende Chinese bewegingsleer in het Westen. Het heeft dan ook vele uiteenlopende gezondheidsaspecten. Naast weldadige ontspanning en hernieuwde energie kan het ook klachten verbeteren als vermoeidheid, hoofdpijn, gewrichtspijnen, depressie, concentratiestoornissen, en nog veel meer. Het zijn rustige meditatieve bewegingen die het lichaam soepel maken, het hoofd helder, en het hart gelukkig. Je lichamelijke en geestelijke balans nemen enorm toe. Meer info op www.inbalansmetqi.nl

Doorn

Zomerconcerten Maartenskerk Doorn
16:00 Kerkplein 1
In de komende zomerperiode worden vanaf 13 juli in de Maartenskerk in Doorn iedere zaterdag tussen 16.00 en 17.00 uur bijzondere concerten gegeven, waarin het Bätzorgel te horen is samen met blokfluit, zang en hobo. Diverse muzikanten van formaat werken mee. Het eerste concert is op zaterdag 13 juli, het laatste op 17 augustus. Toegang is gratis. Stichting 'Vrienden van de Maartenskerk' organiseert de concertreeks. Deze stichting zet zich in voor het onderhoud van de kerk en culture evenementen in Doorn. www.vriendenvandemaartenskerk.nl

14 juli 2019

Doorn

Dutch National Triumph Day
10:00 Beukenrodelaan 2
De gezamenlijke Nederlandse Triumph-clubs, Club Triumph Holland, Stag Club Nederland, TR Club Holland en Triumph Spitfire Club, houden voor de 26ste keer het grootste landelijke Triumph-evenement 'Dutch National Triumph Day' in Jachthuis Landgoed Beukenrode in Doorn. Er is een zeer gevarieerd programma en de entreekosten bedragen 10,- euro per auto voor leden en 15,- euro per auto voor niet-leden van een Triumph-club. Dutch National Triumph Day begint om 10.00 en eindigt rond 16.30. Het Jachthuis is te vinden aan de Beukenrodelaan 2, 3941 ZP Doorn. Meer informatie op http://dntd.triumph.nl en via: Evenementenorganisatie: Theo Ouborg Email evenementen@t

Historische Landgoedwandeling Hydepark
13:30 Oude Arnhemse Bovenweg 3
In de maanden april t/m oktober wordt er iedere tweede zondag en derde woensdag van de maand een rondwandeling gehouden langs historische plekken op het landgoed. Vertrek om 13.30 uur vanaf de Historisch tuin van Bartiméus, Driebergsestraatweg 44 Doorn. Rond 15.30 wordt de wandeling afgesloten met een consumptie met koek. Kosten 5,- euro, maximaal 12 deelnemers en opgeven bij het theehuis.

15 juli 2019

Driebergen

Kinderactiviteit DriebergenArt
13:00 Traaij
Feestelijke middag voor jong en oud: Petit Montmartre. Het plein bij Jacques Baas wordt in Franse sferen gebracht en er worden leuke workshops gegeven. Kinderen (en volwassenen) kunnen lekker creatief bezig zijn op het plein en kunnen een blijvende herinnering aan DriebergenART meenemen. Er zijn diverse kunstenaars op het Petit Montmartre aan het werk. Ontdek de Rembrandt in jezelf en schilder mee aan de metersgrote Nachtwacht! T/m 23 juni biedt DriebergenArt in 60 etalages kunstobjecten die speciaal voor deze manifestatie gemaakt zijn. Meer informatie, ook de deelnemende kunstenaars en winkels / horeca vind je op: http://www.driebergenart.nl / facebook.com/driebergenART

Leersum

Inloop Digitale Hulp Leersum
14:00 Hoflaan 31
Iedere derde maandag van de maand, van 14:00 tot 16:00 uur, organiseren de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum en HCC! Seniorenacademie een Inloop Digitale Hulp. Deze staan gepland voor 20 mei, 17 juni en 15 juli. Neem wel opgeladen tablet, smartphone of e-reader mee. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is gevestigd in Cultuurhuis De Binder, Hoflaan 31 in Leersum. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

17 juli 2019

Doorn

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Inwoners van Doorn en omstreken zijn iedere woensdag vanaf 13:00 uur van harte welkom om aan te schuiven aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk 2-gangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan i.v.m. inkopen en de voorbereiding tot de dinsdagmiddag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd bij Corrie Bos, tel. 06-20 97 91 10. Bij verhindering graag doorgeven vóór woensdagochtend 10.00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd wel te betalen.

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
14:30 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. Kom dan ook naar de Cantina. Iedere woensdag vanaf 14.30 uur, uiteraard kosteloos. Voor dames en heren.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.