• Petit Montmartre, creatieve activiteiten in Driebergen.

    Kit Le Large

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

13 juni 2019

Driebergen-Rijsenburg

Naaiatelier bij de Inloop
12:45 Oranjelaan 73
Leren naaien of gewoon iets knutselen met stof? Dat kan bij het naaiatelier. Deskundige vrijwilligers helpen je op weg, samen ga je creatief aan de slag, voor jezelf of voor een ander. Voor beginners en gevorderden. Naaimachines en materialen zijn aanwezig. Meedoen is gratis, neem gerust eigen materialen mee. De koffie/thee staat klaar.

Doorn

Biljarten
13:30 Kerkplein 4
Biljarten in de Cantina. Iedere donderdag vanaf 13:30 uur, voor dames en heren. Deelname is gratis.

Doorn

Lezing Arend Jan Boekestijn
20:00 Kerkplein 1
Arend Jan Boekestijn komt een lezing geven bij de Stichting Vrienden van de Maartenskerk: 'The perfect storm – is Europa te redden?' Hij gaat in op de politieke en maatschappelijke ontwikkelingen die volgens hem de naoorlogse wereldorde ondermijnen en het voortbestaan van het Europees Project bedreigen. Iedereen is om 20:00 uur van harte welkom in de Maartenskerk. Entree aan de deur 10 euro, Vrienden 7,50 euro. Info: www.vriendenvandemaartenskerk.nl

Amerongen

Film: Becoming who I was
20:00 Imminkstraat 1A
Documentaire/film: Becoming who I was in de Rijnkapel. Padma Angdu, een ogenschijnlijk gewone 9-jarige jongen uit het Indiase Ladakh, blijkt de reïncarnatie te zijn van een legendarische hoge Tibetaanse monnik. Entree kost € 6.

14 juni 2019

Driebergen-Rijsenburg

'Gezodheidsrisico's van 5G'
12:30 Damhertlaan 87
5G staat voor de deur. 230 Wetenschappers maken zich grote zorgen over de risico's voor onze gezondheid. Zij pleiten voor een verbod op de uitrol van 5G. In deze lezing vertellen dr. Hugo Schooneveld en Carolien Schooneveld over 5G. Kosten: € 12,50. Aanmelden vooraf via www.schooneveldadvies.nl/contact.

Driebergen-Rijsenburg

Computer- en tablet-Inloop
13:00 Oranjelaan 73
Bij de Inloop Driebergen kan iedereen terecht voor hulp en advies over computer, tablet of smartphone. Leren werken op een tablet, omgaan met e-mail, meer weten over Google, foto's bewerken op de computer, Facebook en LinkedIn gebruiken, omgaan met een smartphone enzovoorts.

Driebergen

Classic Filmcafé
18:30 Buzzigburglaan 1
Classic Filmcafé waarbij om 19:00 uur de Britse klassieker 'Muder at the Gallop' uit 1963 vertoond wordt. Entree € 6,- met Bibliotheekpas € 4,-. Inloop vanaf 18.30, de film start om 19.00 uur.

15 juni 2019

Doorn

Mind-Walk ochtend
8:00 Leersumsestraatweg
Mind-Walk is een combinatie van mindful wandelen, ontspanningsoefeningen en meditatie in de buitenlucht. De start is om 8.30 uur vanaf de parkeerplaats bij het Doornse gat. De wandeling duurt circa 75 minuten. Er is plaats voor maximaal 10 personen en de kosten zijn € 11,50 p.p. Info en aanmelden: welkom@mindmecoaching.nl.

Amerongen

Snuffelmarkt
10:00 De Hof 16
Tweejarige snuffelmarkt rond de Andrieskerk. Naast vele kraampjes met spullen is er onder meer live muziek, een Rad van Avontuur, diverse spelletjes voor de kinderen en natuurlijk genoeg eten en drinken. Ook zijn er orgelbespelingen. De opbrengst is voor onderhoud van het orgel van de kerk.

Driebergen

Petit Montmartre
13:00
Op de Binnenplaats langs de Traaij houdt DriebergenArt een feestelijke middag (13.00-16.00 uur) voor jong en oud: Petit Montmartre. Het plein bij Jacques Baas wordt in Franse sferen gebracht en er worden leuke workshops gegeven. Kinderen (en volwassenen) kunnen creatief bezig zijn op het plein en kunnen een blijvende herinnering aan DriebergenART meenemen. Meer info: http://www.driebergenart.nl / facebook.com/driebergenART

Doorn

Jubileumconcert Chante Encore
15:00 Kerkplein 1
Het Doorns Vrouwenkoor Chante Encore viert dit jaar haar 50-jarig jubileum en viert dat met een concert in de Maartenskerk. Op het programma staan onder meer liederen van Händel, Purcell, Dvorak en Brouwers. De toegang is gratis. Aanvang concert 15.00 uur, kerk open vanaf 14.30 uur. Meer info: www.chante-encore-doorn.nl

Maarn

Heuvelrugloop Maarn
18:00 Schoollaan 40
Veertiende editie van de Heuvelrugloop. Harlopers rennen de 4,2, de 10 of de 21,1 kilometer. De Scholierenloop (t/m 12 jaar) gaat over 1 kilometer. Kijk voor meer info op www.heuvelrugloop.nl.

Maarsbergen

Concert Song of Spirit
20:00 Woudenbergseweg 52
In de Dorpskerk Maarsbergen wordt gegeven door het Doornse koor Song of Spirit, vanwege het nieuwe liturgisch centrum. Ook is er ruimte voor samenzang. Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.30 uur. Toegangsprijs is € 5,00 en in de voorverkoop € 4,00. Na afloop is er koffie en thee. Voorverkoop: Lien Odijk 06-22484952 of mail dorpskerkmaarsbergen@hotmail.com

16 juni 2019

Amerongen

Koffieconcert voor kinderen
11:00 Drostestraat 20
Het Epos Ensemble verzorgt een koffieconcert verzorgen met de voorstelling Roald Dahl's Joris en de geheimzinnige toverdrank. Kinderen tot en met 18 jaar mogen gratis naar binnen.

Langbroek

Optreden SalonEnsemble La Vie En Rose
14:00 Langbroekerdijk A 99
Het SalonEnsemble La Vie En Rose treedt op ter gelegenheid van de Open Tuin op Kasteel Lunenburg in Langbroek. Het is het roemruchte Utrechts Salon Orkest uit de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw dat zich nu onder de naam SalonEnsemble La Vie En Rose presenteert. Lees meer: www.kasteellunenburg.nl

Leersum

Opera at the parc
15:00 Broekhuizerlaan 2
Parc Broekhuizen en Operagezelschap The Fat Lady presenteren elke derde zondag van de maand een operabeleving. Deze keer vanuit de Salon met adembenemend uitzicht op Parc Broekhuizen. Aanvang: 15.00 uur. Kosten: € 28,50 p.p. Tickets en info: https://www.thefatlady.nl/tickets

Maarsbergen

Concert door Basilius College
16:00 Woudenbergseweg 52
Het Basilius College geeft om 16:00 uur een concert in de Dorpskerk Maarsbergen. Het Basilius College is een uniek kamerkoor voor beroepsmusici onder leiding van Jeroen Spitteler. Het koor bestaat uit musici die op hoog niveau musiceren. In de prachtige dorpskerk brengt het Basilius College een bloemlezing met muziek van de Britse eilanden onder de titel 'Like a rose'. Toegang: 10 of 15 euro aan de kerk - www.basiliuscollege.nl

Driebergen

Taizéviering
19:30 Hoofdstraat 117A
Een viering in de traditie van de oecumenische broedergemeenschap van Taizé in de Grote Kerk in Driebergen. Dus korte (meerstemmige) liederen in verschillende talen, liederen die vaak herhaald worden. Daarnaast zijn er een korte Bijbellezing en gebeden. En stilte.

17 juni 2019

Driebergen

Congo in woord en beeld
10:00 Buzzigburglaan 1
Leendert van den Berg neemt bezoekers van de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen mee op reis naar Congo. Tijdens de lezing, van 10:00 tot 12:00 uur, laat hij aan de hand van (bewegende) beelden Congo zien. Een land dat hij meerdere keren per jaar bezoekt. De Bibliotheek is gevestigd aan de Buzziburglaan 1, 3972 EE in Driebergen. De toegang is gratis.

Maarn

Koffieochtend en brei-inloop
10:00 Trompplein 5
Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn waarbij onder leiding van Miranda Veelbehr van restjes wol met behulp van breimolens dekens gemaakt worden.Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig. Koffie en thee kosten 1 euro.

Doorn

Historische Landgoedwandeling
13:30 Oude Arnhemse Bovenweg 3
Rondwandeling langs historische plekken op het landgoed. Vertrek om 13:30 uur vanaf de Historisch tuin van Bartiméus, Driebergsestraatweg 44 Doorn. Rond 15:30 wordt de wandeling afgesloten met een consumptie met koek. Kosten € 5,- , maximaal 12 deelnemers en opgeven bij het theehuis.

Leersum

Inloop Digitale Hulp Leersum
14:00 Hoflaan 31
HCC! Seniorenacademie in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum met deze keer een Inloop Digitale Hulp. Locatie: Cultuurhuis De Binder (1ste etage, lift aanwezig), aan de Hoflaan 31 in Leersum. Aanmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

19 juni 2019

Doorn

Handwerkcafé en biljarten
10:00 Kerkplein 4
Biljarten of aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Dat kan in de Cantina. Iedere woensdag vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur, deelname is gratis. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn, is gevestigd aan het Kerkplein 4 in Doorn.

Doorn

Historische Landgoedwandeling
12:00 Oude Arnhemse Bovenweg 3
Rondwandeling langs historische plekken op het landgoed. Vertrek om 13:30 uur vanaf de Historisch tuin van Bartiméus, Driebergsestraatweg 44 Doorn. Rond 15:30 wordt de wandeling afgesloten met een consumptie met koek. Kosten € 5,- , maximaal 12 deelnemers en opgeven bij het theehuis.

Doorn

Doornse Dis: mee-eten met de pot
13:00 Kerkplein 4
Schuif aan aan de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een 2-gangenmenu met aansluitend koffie of thee. De kosten per persoon zijn 7,- euro. Aanmelden kan tot de dinsdagmiddag 14.00 uur voorafgaand aan de maaltijd (bij Corrie Bos, 06-20979110). Verhindering doorgeven vóór woensdagochtend 10.00 uur, anders dient u de kosten voor de maaltijd wel te betalen.

Doorn

Biljarten in de Cantina, ook voor dames
14:30 Kerkplein 4
Biljarten voor dames en heren in de Cantina. Deelname is gratis.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.