• Henk leert een nieuw wijsje van de Muziekkabouter

    Tessel Grijp

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

9 mei 2019

Leersum

Workshop Topsy Turvy poppetjes maken
10:00 Hoflaan 31
Onder begeleiding van Cok van Aalst kunnen belangstellenden in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum Topsy Turvy poppetjes maken. Deze creatieve workshop is gratis toegankelijk en vooraf aanmelden is niet nodig. De Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum is te vinden in het gebouw De Binder aan de Hoflaan 31.

10 mei 2019

Doorn

Zomercursus Muziek op Schoot
Kerkplein 4
Zingen en muziek maken met (klein)kind of oppaskind. De cursus bestaat uit zeven lessen en is bedoeld voor kindjes van 10 maanden tot 4 jaar. Meer informatie: www.heuvelrugmuziekschool.nl of mail naar miranda.bolderman@gmail.com

Driebergen-Rijsenburg

Kijkmiddag op nieuwe locatie De Vuurvogel
14:00 Gooyer Wetering 22 - 24
Na een feestelijke opening begin april zijn de verhuisdozen ingepakt en is de nieuwe kleuterklas van Vrijeschool De Vuurvogel verhuisd naar een prachtige nieuwe plek bij zorgboerderij De Hondspol. Op vrijdag 10 mei van 14.00 - 15.30 uur is er een kijkmiddag.

Leersum

Dorpssoep bij de 80-jarige brandweer
17:00 Schermlaan 37
Op vrijdag 10 mei, van 17.00 - 19.00 uur is er weer een Dorpssoep Leersum. Deze vindt plaats bij de brandweerpost aan de Schermlaan. De brandweer Leersum bestaat dit jaar namelijk tachtig jaar en de brandweer trakteert de bezoekers van de Dorpssoep daarom op een lekkere kop soep.

Driebergen

Classic Filmcafé Driebergen presenteert…
19:00 Buzzigburglaan 1
Het Italiaanse meesterwerk 'Una giornata Particulare' uit 1977 wordt uitgevoerd. Ook bekend onder de naam 'a special day. Entree 6,- met bibliotheekpas 4,-. Inloop vanaf 18.30 uur, de film start om 19.00 uur. Classic Filmcafé Driebergen: elke 2e vrijdag van de maand een echte filmklassieker.

Open repetitie Jongerenkoor Driebergen
19:30 Kerkplein 5
Open repetitie voor zangers en muzikanten. De leeftijden van het jongerenkoor variëren van 14 tot en met 30 jaar. Voor vragen: jongerenkoordriebergen@gmail.com of kijk op Facebook- of Instagrampagina 'jongerenkoordriebergen' voor leuke foto's en informatie.

11 mei 2019

Amerongen

Open tuinochtend De Parel
9:30 Jan van Zutphenweg 4
A Rocha Dorpsakker de Parel - 'Open tuin ochtend zaterdag 11 mei' Er is veel gezaaid in de moestuin. Tuinbonen, bieten, wortels, peulen, rucola en nog veel meer.

Wandelen door Amerongen
10:30 Veenseweg 8
Peter Hilligehekken weet alles van de geschiedenis van het oude dorp en de vele bijzondere gebouwen en straten. Hij is actief in het Tabaksteeltmuseum, Heemkundige stichting Amerongen en Open Monumentendag. De wandeling door het dorp gaat langs een aantal markante gebouwen zoals De Hof, de Napoleonshuisjes, de Andrieskerk, het Kasteel, de molen en vele huizen met historie. Verzamelen bij het Tabaksmuseum, Amerongen om 10.30 uur Inschrijven www.cursusprojectamerongen.nl

Doorn

Rommelroute Klaver
10:00 Klaver 6
Twaalf huishoudens aan de gezellige Klaver (zijstraat van de Bloemengaard) hebben hun huis, tuin en schuur opgeruimd. Kom zaterdag 11 mei in de carports snuffelen tussen boeken, speelgoed, huisraad en nog veel meer. Parkeren in aangrenzende straten.

Feestelijk Jubileumconcert LUDIEK 50
14:30 Oude Arnhemse Bovenweg 3
In 1969 werd Huismuziek Doorn opgericht. Onder de nieuwe naam LUDIEK spelen ze dit jaar al een halve eeuw! Om dat te vieren is er een feestelijk, openbaar concert in de kapel van Bartiméus. Er zal vrolijke feestmuziek van o.a. Straus, Bizet en Händel klinken. LUDIEK is een amateurorkest van ongeveer 25 musici die tweewekelijks onder leiding van een dirigente repeteren. Kijk ook op www.huismuziek.heuvelrug.net

Concert & Diner van klassiek tot chanson
18:00 Langbroekerweg 16a
Een prachtig concert én een mooi diner dat zich in prettige afwisseling op een mooie locatie afspeelt. Gerechten, smaken en muziek moeiteloos in elkaar overvloeien. Luisterend naar Bizet en te weten komen, wat zijn favoriete wijn en spijs was.

Maarn

Bijeenkomst hersentumor contactgroep
10:30 Trompplein 5
De hersentumor contactgroep van patiëntenvereniging hersenletsel.nl een landelijke bijeenkomst voor mensen met een hersentumor, hun direct betrokkenen en overige geïnteresseerden. De bijdrage voor de gehele dag (incl. lunch) voor leden van hersenletsel.nl is 5,- euro niet leden betalen 7,50 per persoon. De lezing is van neurochirurg dr. Mark ter Laan die zich gespecialiseerd heeft in de neuro-oncologie, schedelbasischirurgie en endoscopische verwijdering van hersentumoren. Aanmelden via info@hersenletsel.nl

Plantjesactie Scouting Maarn-Maarsbergen
13:00 Eikenlaan 2B
De scouts gaan langs de deur om plantjes te verkopen voor de vereniging. Verder is er een kraampje voor Boek en Koek tussen 10.00-15.00 uur. Drie planten voor 7,- (2,50 per stuk).

Open zolder en lezing Lancaster
10:00 Raadhuisplein 1
Op de geheel in stijl gerestaureerde zolder van het voormalige raadhuis uit 1925, Raadhuisplein 1 in Maarn. De toegang en de koffie zijn gratis. Om 11.00 uur zal Ted Kuijpers aan de hand van een fotopresentatie meenemen naar 2018 toen herdacht werd dat 75 jaar eerder een Lancaster bommenwerper in Maarn neerstortte waarbij alle zeven bemanningsleden om het leven kwamen. Tevens is er een expo over het zelfde onderwerp.

12 mei 2019

Doorn

Coach Meeting Doorn
10:30 Mariniersweg
Een bijeenkomst van de mooiste Coaches (Postkoetsen in de volksmond) met uitsluitend luxe betuigde 4-spannen van verschillende rassen en kleuren. Koetsiers, grooms en passagiers in gepaste kleding zullen het unieke plaatje compleet maken. Klokslag 10.30 uur zal de eerste Coach vertrekken van de inspan locatie Koninklijke Marine Mariniers-Kazerne, Van Braam Houckgeestkazerne, Oude Arnhemse Bovenweg 1D, 3941 XM Doorn. Onder de mooie klanken van de Jachthoornblazers van de Berkenhorst uit Elspeet zal dit tafereel zich elke twee minuten herhalen tot alle deelnemende rijtuigen op weg zijn naar de 1e stop, Parc Broekhuizen te Leersum.

Amerongen

Zingen met Ronald Naar in de Rijnkapel
10:30 Imminkstraat 1A
Workshop/bijeenkomst: het Lied van de Ziel. De beleving van het zingen staat centraal. Liederen uit verschillende culturen en levensbeschouwelijke tradities. De ochtend wordt geleid door de ervaren en veelzijdige pedagoog, docent, zanger en muzikant Ronald Naar. Kijk voor meer informatie: www.zingenddoorhetleven.nl Entree 8,50 euro.

Leersum

Muziekkabouter op het Leersumseveld
14:00 Maarsbergseweg 18a
Bij droog weer achter het informatiekantoor van Staatsbosbeheer, Maarsbergseweg 18a, 3956 KW Leersum, 14.00 en 15.00 uur. Kaboutermuziek is een muziektheaterspel in de open lucht voor jonge kinderen waarin de kinderen uitgenodigd worden mee te zingen en te spelen.

13 mei 2019

Driebergen

Workshop yoga, een korte kennismaking
10:00 Buzzigburglaan 1
Liesbeth Faber, yogadocente, zal ingaan op wat yoga precies is, om vervolgens aan de slag te gaan met eenvoudige staande en zittende oefeningen. De toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Leersum

Alzheimer Café
13:30 Hoflaan 29
Het thema deze middag is 'Het verschil tussen vergeetachtigheid en dementie'. De spreker is Inge Siebe, gezondheidspsycholoog en neuropsycholoog bij Quarijn. Het café gaat open om 13.30 uur. De lezing start om 14.00 uur. Uiterlijk 15.30 uur is het programma afgelopen. Toegang gratis. Voor informatie en vragen over vervoer: Alzheimer Nederland afd Zeist, Bob Kniese 06-53250003

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Vooraf opgeven niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Simultaan dammen bij Damclub Doorn
19:30 Jacob van Ruysdaellaan 17
Simultaandammen bij Damclub Doorn in Huize Beatrix. Belangstellenden kunnen bellen naar de voorzitter 0343-414824

14 mei 2019

Doorn

EvenementenXpress naar Kagerplassen
9:15 Berkenweg 33
Molen- en merentocht op de Kagerplassen met prachtige natuur, vergezichten en watervogels. Vertrek uit Warmond, een stop onderweg op het Kaageiland voor een bezoek aan een kaasmuseum. Om 15.00 uur is de boot weer terug bij de Gemeentehaven in Warmond. Kosten p.p. 59,50 (prijs is incl. bus, boot en lunch). Info 06-13269555.

Driebergen-Rijsenburg

Mindfulness voor mensen met angst en dwang
20:00 Hoofdstraat 122
Mindfulness leert je om je aandacht te houden bij wat NU is, ook als je onrustig, angstig of gespannen bent. Daarom organiseert de Angst, Dwang en Fobie stichting deze training, in samenwerking met trainer Edward Maitimo van Lifetime Gezond en Vitaal, speciaal gericht op het verminderen van angst- en dwangklachten. De training bestaat uit acht avondbijeenkomsten in Driebergen. De training start op dinsdag 14 mei en kost 230,- (of 180,- Vriendenprijs). Informatie en aanmelden training: www.adfstichting.nl/mindfulness. Aanmelden workshop: Tel. 0343-521031 of trainingen@adfstichting.nl

15 mei 2019

Driebergen

Muzikale Iko ochtend met Bas Verheijden
10:00 Hoofdstraat 117A
De IKO sluit haar voorjaarsactiviteiten af met een concert, gegeven door de bekende pianist Bas Verheijden, samen zijn schoonvader, Frits de Zwaan. Zij zullen meerdere stukken van Schubert spelen, o.a. het enige vierhandig stuk door Schubert gecomponeerd. Er wordt 2,- euro als vrijwillige bijdrage gevraagd en 1,- euro per kopje koffie.

Doorn

De kracht van het lachen
10:00 Kerkplein 4
Jan Diederen zal alles uit de doeken doen over de lach. Diederen gaat in op het verband tussen lachen en taal, de sociale en emotionele functies van lachen en van de verschillen tussen soorten lachen, denk dan aan de slappe lach, intiem lachen maar ook de gestructureerde lach. Hij zal dieper ingaan op de lichamelijke functies van lachen en de invloed die lachen heeft op zowel onze geestelijk als onze lichamelijke gezondheid. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.