• Heuvelrugkoor.

    Tyne van der Ven

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

22 maart 2019

Doorn

Biodanza met Ada voor Beginners
20:00 Dorpsstraat 26
Kennismakingsavond met Biodanza voor Beginners. Biodanza is een combinatie van muziek, bewegen, contact en ervaren. Door het bewegen bevorder je de integratie van lichaam en geest.

Leersum

Informatieavond 'bosbeheer of kaalslag?'
20:00 Hoflaan 29
De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen – Leersum heeft –in samenwerking met de FGH- Frits van Beusekom bereid gevonden om voor de inwoners zijn visie te geven. Harrie Hekhuis zal het beleid van SBB toelichten. En ecoloog Bram Mabelis zal ingaan op de functies van het bos op de Heuvelrug. Met discussie na afloop van de presentaties. Toegang gratis, graag aanmelden via lezing@dorpennatuur.nl

23 maart 2019

Driebergen-Rijsenburg

Expo met bijzonder thema
13:00 Engweg 14
Op initiatief van de Driebergenaren Roel Berg en Bep van Delden vindt in het weekend van 23 en 24 maart alweer de achtste editie van het flitsevent 'deuitdaging' plaats. Elke deelnemer maakt twee kunstwerken met een bepaald thema. Alle werken zijn gedurende één weekend te zien en te koop. Het thema is Evenwicht.

Doorn

Boek Ontmoet Groet: Kakeibo
14:00 Thorheimpassage 3
Inge Boot en Marina Steinmann komen voor een signeersessie van hun boek KAKEIBO, het hippe Japanse huishoudboekje voor 2019.

Operapresentatie
20:00 Kerkplein 4
Een unieke operavoorstelling die de verhalen van twee opera's combineert: Le Nozze di Figaro (Mozart) & Il Barbiere di Siviglia (Rossini). De opera wordt uitgevoerd door leerlingen en cursisten van zangdocente Ali Hendriksen (Heuvelrug Muziekschool) en speldocent Petra Wilmer. Piano: Rik Helmes. Toegang 10 Euro. Reserveren via zangstudioalali@gmail.com.

24 maart 2019

Doorn

Festival Sansoma Life
11:00 Dorpsstraat 26
Het instituut voor lichaamsbewustzijn wordt officieel geopend en iedereen kan genieten van het aanbod. Er worden dertig workshops/lezingen/behandelingen aangeboden. Deelname is gratis. Meer informatie: www.sansoma.nl Aanmelden: info@sansoma.nl

Lezing voedselintoleranties en allergieën
12:30 Dorpsstraat 26
Drs. Christa Nagtegaal (Holistisch therapeut) zal tijdens deze lezing uitleggen waarom steeds meer mensen overgevoelig zijn voor bepaalde voedingsmiddelen. Ook komt het testen met de pols (SiVAS) en het behandeltraject aan de orde. Entree: gratis Aanmelden: info@sansoma.nl (naam en hoeveel personen) www.christanagtegaal.nl

concert Heuvelrugkoor: As You Like It
16:00
De titel van het concert As You Like It verwijst naar die liederen in het programma die gezongen worden op teksten van Shakespeare. Het koor wordt gedirigeerd door Annnemarie van Bragt. De intermezzo's en de begeleiding wordt verzorgd door het Trio Duende met Sam Sandfort, piano; Anna Szafraniec, viool en Clara San José Casajús, cello. Entree: 10 euro

Heuvelrug

Gebouwrondleiding voormalig klooster
12:00 Hollendewagenweg 20
Rondleiding en concert in voormalig klooster Gods Werkhof. Voorafgaand aan de rondleiding zal Wilma de Waart, die als kloosterzuster in Gods Werkhof gewoond heeft, iets vertellen over haar leven op deze historische plek. De toegang bedraagt 6,00 euro, inclusief een kopje koffie of thee. Aansluitend is er een lenteconcert met zang en gitaar in de kapel van dit voormalig slotklooster. Entree van het concert van 15.30 tot 16.30 uur is 7,50 euro. Aanmelden voor alleen het concert is ook mogelijk: via mail naar karinmencken@casema.nl Meer informatie op www.godswerkhof.nl

Driebergen

Stabat Mater Pergolesi met orkest
12:00 Rijsenburgselaan 2a
Zang Inge van Keulen (alt) en Claudia Witlam-Kuhnt (sopraan). Het Gheyn consort begeleidt hen: Arno van Wijk op clavecimbel, Els Oldenborgh, cello, Amerentiavan der Kooij altviool, Martin de Winter viool en Annoesjka Cabo op viool. Pauluskerk, Rijsenburgselaan 2a Driebergen. Kinderen ook van harte welkom. Toegang vrijwillige bijdrage.

Amerongen

Een schelpenschilderij maken
14:00 Tabakslaan 11
Tijdens de workshop 'scheldpenschilderij maken' versieren deelnemers een foto met zand, schelpen, touw, hout, visnet of kant. Deze workshop is voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Saskia Peper is de docent. Inschrijven en meer informatie op www.cursusprojectamerongen.nl

Driebergen-Rijsenburg

Engelenstemmen
14:30 Hoofdstraat 117a
Na een groots optreden van Maarten Koningsberger voor een bomvolle zaal in januari zal op zondag 24 maart om 14.30 uur in de serie Maestro's van Dichtbij het volgende bijzondere concert plaatsvinden: 'Engelenstemmen' door het Utrechts Jeugdkoor onder leiding van Thea Bakker met Bas Verheijden aan de piano. Toegang is gratis tot 27 jaar, kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Jaques Baas, Cd-Artline, aan de zaal of te reserveren via basverheijdenpianist@gmail.com Zie ook www.basverheijden.com

25 maart 2019

Maarn

Workshop eieren beschilderen
10:00 Trompplein 5
Tarsilla Anink geeft tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn een workshop eieren beschilderen. In verband met inkoop van materialen en het arbeidsintensieve proces is voor deze workshop aanmelden bij de balie of via e-mail maarn@bibliotheekzout.nl noodzakelijk. De eigen bijdrage is 7,50 euro.

Digitale Inloop Maarn
10:00 Trompplein 5
Iedere laatste maandag van de maand vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur. Vrij inlopen, vooraf aanmelden niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Driebergen

Koffie en spelletjes
10:00 Buzzigburglaan 1
Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning.

Doorn

Breicafé: breien voor goede doelen
14:00 Kerkplein 4
Gezellig samen met anderen breien voor goede doelen onder leiding van Corrie Bos. Opgave niet nodig en deelname is gratis.

26 maart 2019

Maarn

Smartphone Herstellen bij SeniorenAcademie
13:30 Trompplein 5
Voor senioren wordt een workshop 'smartphone herstellen' gegeven. Toegang 5,- euro incl. info, Leden gratis. Neem de accountgegevens van de smartphone mee.

Leersum

Jeugd met autisme
19:00 Hoflaan 29
Een brainstormavond over een ontmoetingsinitiatief voor kinderen met autisme en hun ouders. Locatie: jongerenruimte The Lounge, Hoflaan 29 in Leersum.

27 maart 2019

Driebergen-Rijsenburg

Lezing Rembrandt door Marina Marijnen
10:00 Engweg 14
Marina Marijnen neemt belangstellenden tijdens haar lezing mee naar de tentoonstelling Alle Rembrandts' in het Rijksmuseum. Cultuurhoek Driebergen, woensdag 27 maart, 10.00 u. Oosterkerk Zeist, vrijdag 22 maart 10.00 u., donderdag 28 maart, 20.00 u. Kosten 13,50 euro bij voorinschrijving; 16,50 euro aan de zaal. Aanmelden: marina@uitdekunstmarina.nl zie ook : www.uitdekunstmarina.nl

Doorn

Doornse Dis in Cantina Doorn
12:30 Kerkplein 4
Iedere woensdag vanaf 12:30u (eten van 13:00 - 14:00 u) kunt u aanschuiven bij de Doornse Dis in de Cantina van het Cultuurhuis Doorn. De kok van de Doornse verswinkel 'Wat de pot schaft' kookt een heerlijk 2-gangenmenu, de kosten per persoon zijn 7,00 euro. Aanmelden tot uiterlijk maandag 14:00 u voorafgaand aan de Doornse Dis aan de balie, per mail aan (cantinadoorn@bibliotheekzout.nl) of via 0343-41 55 66. Afmelden? Doe dit voor woensdag 10:00 uur, anders zijn we genoodzaakt de kosten van de maaltijd in rekening te brengen.

Mind-Walk ouder en kind
14:00 Leersumsestraatweg
Tijdens de vierweekse cursus gaan we wandelen, spelen, aandachtsoefeningen én ontspanningsoefeningen doen. De bijeenkomsten zijn een mooie manier om in contact te zijn met je kind; even samen ontspannen en genieten. De bijeenkomsten vinden plaats in 't Doornse gat. De kosten zijn 60,- euro per ouder-kind-koppel. Voor aanmelden of meer informatie: welkom@mindmecoaching.nl.

Feestelijke filmavond Doorn
20:00 Kerkplein 4
Woensdag 27 maart organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T in het kader van de Boekenweek met het thema 'moeder de vrouw' een feestelijke filmavond in het Auditorium van Cultuurhuis Doorn. De film die getoond zal worden is 'The Children Act'. Kaarten a 6,- euro uitsluitend te koop aan de zaal.

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
De Kunstkring Doorn en omstreken de lezing 'Jan Sluijters. De wilde jaren'. Kunsthistoricus drs. Margaret Breukink zal de lezing, die gehouden wordt in de Maartenskerk, Kerkplein 1 te Doorn, verzorgen. Aanvang 20 uur. Leden en jongeren onder 21 jaar gratis; niet-leden 7,50 euro.

Leersum

Start fietslessen AZC
15:00 Hoogstraat 8
Van 27 maart t/m 26 april 2019 zijn er weer fietslessen voor asielzoekers op het AZC in Leersum. De lessen zullen plaatsvinden op woensdag en vrijdag van 15.00 tot 16.30. Wie wil helpen bij deze fietslessen, kan contact opnemen met Menno Berg via menno.berg@sportutrecht.nl

28 maart 2019

Leersum

PCOB
14:30 Lomboklaan 9
Plaatsgenoot de heer Remmelt Veenstra verzorgt een presentatie over vluchtelingenwerk in Sri Lanka en meerdere gebieden.

Doorn

Heuvelrugkoor: Open Repetitie
20:00
In het bijzonder dagen wij mannen uit om hun stem te laten horen. St Maartenskerk, ingang Ons Centrum met Annemarie van Bragt als dirigente. Zie verder: www.heuvelrugkoor.nl

30 maart 2019

Amerongen

Unieke bloembollentour
14:00 Drostestraat 20
Unieke bloembollentour op Kasteel Amerongen In oktober 2018 zijn er tijdens de officiële aftrap van het bloembollenplantseizoen 75.000 lentebloeiers geplant in de tuinen van Kasteel Amerongen. De rondleiding duurt circa 1 uur. Deze bloembollentour kost 8,- euro per persoon. De museumkaart is niet geldig. Tickets uitsluitend online.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.