• Archieffoto ter illustratie.

    Rotary Gorinchem

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

14 december 2018

Leersum

Kerstmarkt in Leersum
15:00 Kerkplein 1
De ondernemersvereniging Leersum houdt in het winkelgebied een kerstmarkt van 15.00 tot 21.00 uur.

Doorn

Kerstconcert Heuvelrug Muziekschool
19:00 Kerkplein 1
Het kerstconcert van de Heuvelrug Muziekschool zal ook dit jaar weer plaats vinden in de Maartenskerk. Leerlingen, docenten en ensembles van de muziekschool brengen op diverse instrumenten een variatie aan kerstmuziek, kerstliederen en muziek in kerstsfeer ten gehore, van ingetogen tot uitbundig. Aan het einde is er samenzang, begeleid door een ensemble bestaande uit docenten van de muziekschool, gedirigeerd door Hans Belderbos. De toegang is gratis.

15 december 2018

Doorn

In gesprek met schrijver van streekboeken
14:00 Thorheimpassage 3
Schrijver van streekboeken Wim van Amerongen, journalist en schrijver, gaat vanaf 14.00 uur in gesprek met lezers in The Readshop Doorn, Thorheimpassage 3. Hij laat het verleden van deze streek herleven aan de hand van ontroerende verhalen, kleine en grote ontdekkingen en smeuïge anekdotes. En met een keur aan authentiek beeldmateriaal. Zijn nieuwste boek is 'Mijn stad aan het water'. Eerder verschenen van zijn hand 'In de voetsporen van Gerrit Achterberg', 'Het buiten van Wijk' en 'De wederopbloei van Wijk'.

Kerstconcert Chante Encore
15:00 Willem van Lanschotlaan 1
Bezoekers kunnen weer genieten van het jaarlijkse kerstconcert van het Doorns vrouwenkoor Chante Encore. In het programma onder meer 'The Snow van Elgar', 'Yule Lo' uit the Legend, en natuurlijk 'Let it Snow!' in een arrangement van Anita Kerr. Het concert vindt plaats in het Atrium van De Basis in Doorn aan de Arnhemse Bovenweg, tegenover de Marinierskazerne. Aanvang 15.00 uur, de zaal gaat om 14.30 uur open. De toegang is gratis.

Santa-Kerstevent
16:00 Driebergsestraatweg 6c
Opening Openluchtpodium Doorn op het terrein van het Revius Lyceum Doorn met muzikaal evenement in kerstsfeer. Het programma bestaat uit een kerstmarkt met glühwein, hapjes, kerstartikelen en een muzikaal programma. De bekende zanger/entertainer Wout Nijland en saxofonist Harry Jekel zullen een kerstrepertoire verzorgen. Daarnaast treedt ook het 45-koppige zangkoor Forevergreens uit Amersfoort belangeloos op. Een compacte delegatie van zes blazers van Harmonie Manderen uit Maarn/Maarsbergen zal dit evenement aan blazen. Vergeet niet om een plaid of kussen mee te nemen om comfortabel te kunnen zitten. Toegang is gratis, met een vrijwillige bijdrage.

Driebergen-Rijsenburg

VakantieBijbelClub Kerstmiddag
13:30 Engweg 30
De VakantieBijbelClub houdt een kerstmiddag in de Immanuelkerk. Tijd: van 13.30 tot 16.00 uur, ouders of begeleiders zijn om 15.45 uur welkom. Leeftijd: van 4 tot 11 jaar. De toegang is gratis.

Kerstmarkt landgoed Kraaybeekerhof
14:00 Diederichslaan 25
Op landgoed Kraaybeekerhof wordt zaterdag 15 december van 14.00 tot 19.00 uur een kerstmarkt gehouden.

Driebergse Santa Run
15:00 Park Seminarie
Op zaterdag 15 december wordt in zeker veertig plaatsen in Nederland een Santa Run gehouden door lokale rotaryclubs om geld in te zamelen voor goede doelen. Driebergen doet dit jaar voor de vijfde keer mee. Dit jaar wordt gelopen voor diverse goede doelen, maar een van de hoofddoelen is de scouting. Van de bijdrage van de Santa Run kunnen zij een aantal vloeren in hun gebouwen laten vervangen. Het parcours van circa 3,5 kilomter dwars door Driebergen is geschikt voor jong en oud en mag rennend of lopend worden afgelegd. Verzamelen om 15.00 uur in Park Seminarie, de warming-up is om 15.15 uur, de start om 15.30 uur. De finish is om 16.00 op het plein voor Jacques Baas op de Traaij.

Kerst- en samenzangavond
19:30 Engweg 30
Kerst- en samenzangavond in de Immanuëlkerk. Deze avond zal samenzang afgewisseld worden met voorgedragen bijbelgedeelten en koorzang, zowel door het kinderkoor 'Opent uwen mond' als het jongerenkoor 'Tehilla'. De beide koren worden gedirigeerd door dirigent Sari Jansen. Deze avond werken ook enkele muzikanten mee. Johan van Dijk op piano/orgel, Sophie van Wikselaar met de viool en Willianne Doornenbal speelt panfluit. De samenzang zal begeleid worden door Gert-Jan Dunsbergen.

Amerongen

Kerstmarkt in Amerongen
16:00 Burg.Jhr.H van den Boschstraat 44
Er wordt weer een kerstmarkt gehouden op de Hof en voor het Amerongs Historisch museum. Ook vinden er activiteiten plaats in de Napoleonschuur, onder meer spelletjes en film. Er zijn veertien kraampjes met oliebollen, kerststukjes, café de Tram en de plaatselijke slager, een springkussen voor de kinderen en ga zo maar door. De muzikale omlijsting geeft zanggroep Voicemail van 20.00 tot 22.00 uur in de Napoleonschuur met chocolademelk en glühwein. In het museum kan men zelf kerststukjes maken. Ook het soepteam van 'Heel Amerongen Soep' is aanwezig om gratis soep uit te delen.

Cursus hoogstamfruit snoeien en planten
20:00 Langbroekerdijk 23
De Hoogstambrigade wil hoogstamboomgaarden behouden. Meestal gaat het om appel- of perenbomen, maar ook kersen en pruimen worden aangepakt. Vrijwilligers helpen 2 à 3 keer per maand in de boomgaard te snoeien. Een basisopleiding van een professionele snoeier gaat hieraan vooraf. Op donderdagavonden in november, december en januari wordt de theorie en de techniek van het snoeien behandeld.

16 december 2018

Doorn

Kleuterkerk in Doorn
9:45 Dorpsstraat 15
In Doorn wordt zondag 16 december weer een kleuterkerk gehouden. Het thema van deze kleuterkerk is: 'Feest'. Kleuterkerk is een viering van een half uurtje voor alle kinderen tot en met zes jaar. Tijdens de kleuterkerk lezen de deelnemers een verhaal, bidden ze met elkaar, delen wat lekkers en is er ook weer tijd om iets leuks te knutselen. Vanaf 9.30 uur is de inloop. Om 10.30 uur is het afgelopen.

Driebergen

The Farmhouse Jazzband bij Jazzclub Champ
14:30 Boterbloem 1
Op zondag 16 december speelt de The Farmhouse Jazzband bij Jazzclub Champ 'Aubert. Het optreden begint om 14.30 uur en duur tot 17.30 uur.

Driebergen-Rijsenburg

Kerstconcert in Driebergen
15:30 Kerkplein 5
Les Fidèles Sujets, dat gevormd wordt door een zangkwartet, strijkkwartet en kistorgel, geeft een kerstconcert in Driebergen. De toegang is vrij en na afloop is er een samenzijn met warme glühwein.

17 december 2018

Maarn

Kerstbijeenkomst Zoute Inval
10:00 Trompplein 5
De laatste Zoute Inval van de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn van dit jaar vindt maandag 17 december plaats. Tijdens deze Inval, van 10.00 tot 12.00 uur, wordt dit jaar afgesloten met onder andere verhalen en gedichten en een korte evaluatie.

18 december 2018

Amerongen

Kerstconcert Andrieskerkkoor
20:00 De Hof 16
Het Andrieskerkkoor houdt op dinsdag 18 december een kerstconcert in de Andrieskerk. Het kerstevangelie, zoals de evangelist Lucas het heeft opgetekend, vormt de leidraad voor deze avond. Het programma bevat naast koor- en samenzang, ook instrumentale intermezzo's. Marjon-cello, Pieter-piano en Jan Willem-orgel begeleiden de zang en zullen de avond omlijsten met hun muzikale bijdrage. De algehele leiding berust in handen van dirigent Jeroen Zijp. Kerk open: 19.30 uur.

19 december 2018

Doorn

Handwerkcafé in de Cantina met kerstkoffie
10:00 Kerkplein 4
In de Cantina van cultuurhuis Pléiade is het mogelijk om van 10.00 tot 12.00 uur te werken aan een eigen brei-, haak- of borduurwerkje. Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten.

Kerstsamenzang in Brandpuntkapel
19:30 Postweg 18
In de Brandpuntkapel in Doorn vindt 19 december een kerstsamenzangavond plaats. Dit alles onder de leiding van Dick Wolbers, met medewerking van Auke Sikma (orgel). De vleugel wordt bespeeld door Jan Boonen. Het thema is 'Laat iedereen het horen, Jezus is geboren'. Ze zingen uit de bundel van Johannes de Heer. De toegang is gratis. Na afloop is er koffie en thee.

20 december 2018

Leersum

Kerstkoffie met verhaal Betty Webber
10:00 Hoflaan 31
De donderdag voor kerst, 20 december, vertelt Betty Webber een kerstverhaal tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum. De Zoute Inval is een wekelijkse bijeenkomst van 10.00 tot 12.00 uur speciaal voor volwassenen en is gratis toegankelijk. Aanmelden is niet nodig, koffie en thee staan klaar. De Bibliotheek is te vinden in De Binder aan de Hoflaan 31 in Leersum.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.