• Kerstmarkt in het woonzorgcentrum Beatrix

    QuaRijn

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

8 december 2018

Maarn

Lions boekenmark in Maarn
10:00 Trompplein 5
De Lionsclub Maarn-Maarsbergen houdt op zaterdag 8 december van 10.00 tot 13.30 uur een boekenmarkt in dorpshuis 'De Twee Marken'.

Presentatie over historie spoorlijn en A12
10:00 Raadhuisplein 1
De Cultuurhistorische Commissie (CHC, een activiteit van Maarn-Maarsbergen Natuurlijk) houdt zaterdag 8 december een beamerpresentatie over de ontwikkeling van de A12 en de spoorlijn van Utrecht naar Arnhem en de betekenis daarvan voor Maarn en Maarsbergen. De presentatie zal voornamelijk bestaan uit historische beelden, toegelicht door een spreker van de CHC. De zolder is op 8 december open van 10.00 tot 13.00 uur en de beamerpresentatie begint om 11.00 uur. De toegang en de koffie zijn gratis. Op zolder treft u tevens een expositie van foto's en voorwerpen over de ontwikkeling van de A12 en de spoorlijn aan.

Maarsbergen

Kerstfair kasteel Maarsbergen
10:00 Maarnse Grindweg 30
Landgoed Maarsbergen houdt op zaterdag 8 december van 10.00 tot 16.00 uur een kerstfair. Parkeren is gratis buiten het hek van het landgoed. Zie ook www.landgoedmaarsbergen.nl.

Langbroek

Adventsconcert
19:30 Brink 8
Adventsconcert met medewerking van kinderkoor De Gloriazangertjes, tienerkoor Joy, gemengd koor Soli Deo Gloria. De toegang is vrij.

9 december 2018

Doorn

Dag op stand in Huis Doorn
Langbroekerweg 10
Een groep van achttien historische acteurs (re-enactors) komt zondag 9 december op bezoek in Huis Doorn. Op deze open monumentendag laten zij de periode van de Belle Epoque herleven in het Huis en de Engelse landschapstuin van landgoed Huis Doorn.

Driebergen

Kerstplein op Rijsenburg
12:00 Traaij 239 a
Het kerkplein van Rijsenburg wordt zondag 9 december omgetoverd tot een sfeervol kerstplein.

Kerst Sing-in
14:00 Kerkplein 5
Het Sint Gregorius Magnus kerkkoor houdt op 9 december van 14.00 tot 15.00 uur een sing-in met liederen, carols en gedichten. De sing-in vindt plaats in de St. Petrus' Bandenkerk. Na afloop is er glühwein en warme chocolademelk. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage welkom.

'Maestro´s van Morgen' in Grote Kerk
14:30 Hoofdstraat 117a
In de Grote Kerk, aan de Hoofdstraat 117a in Driebergen, vindt zondag 9 december om 14.30 uur het tweede concert plaats van de serie 'Maestro's van dichtbij'. Onder de noemer 'Maestro's van morgen' werkt The Atlantic Trio dit concert samen met drie jonge prijswinnaars van het Heuvelrug Muziekconcours. Dit concert is qua lengte en programmering niet alleen geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf een jaar of acht. De toegang is gratis voor mensen tot 27 jaar. Kaarten à 15 euro zijn verkrijgbaar bij boekhandel Jaques Baas, Cd-artline en aan de zaal.

10 december 2018

Maarn

'Madeira versus port' presentatie
10:00 Trompplein 5
Vic Bal, registervinoloog, liquorist en bierambassadeur, geeft maandag 10 december tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn een presentatie. Bal geeft een kijkje in de wereld van port en Madeira. Hoe wordt het gemaakt en waarbij is het goed te combineren? Na afloop is er mogelijkheid tot het proeven van een glaasje. Aanmelden is niet nodig.

Alzheimer Café Maarn
14:00 Trompstaete 48
In het Trefpunt is op maandag 10 december een Alzheimer Café met het thema 'Muziektherapie bij dementie'. Andrea Liebrand werkt sinds 2012 als muziektherapeut voor mensen met een vorm van dementie. Zij vertelt in dit café hoe zij met behulp van muziek, zowel actief (zelf maken) als receptief (ernaar luisteren), werkt aan hulpvragen gericht op het optimaliseren van het welbevinden van de cliënt. Het café opent om 14.00 uur, om 14.30 uur start de inleiding en om 16.00 uur is het programma afgelopen. Toegang is gratis, vooraf aanmelden hoeft niet. Voor meer informatie en vragen over vervoer: Bob Kniese, telefoon 06-53250003.

Driebergen

Spelletjes en koffie in de bieb
10:00 Buzzigburglaan 1
Wekelijks houdt de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen.

Amerongen

Schrijfestafette Amnesty International
19:00 Allemanswaard 27
Op maandag 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, gaan over de hele wereld mensen brieven schrijven om gevangenen vrij te krijgen. De Utrechtse Heuvelrug-schrijfestafette trekt op 10 december langs alle bibliotheken. Aan de burgemeester en de wethouders is gevraagd persoonlijk aan de estafette mee te doen. Verder wordt iedereen uitgenodigd een ogenblik te komen schrijven. Dat kan door middel van een brief of een groetenkaart. Voorbeeldbrieven en kaarten liggen klaar. Amnesty zorgt daarna voor verzending. Plaats en tijd: Doorn: Cultuurhuis 11.00–13.00 uur; Leersum: de Binder 14.00–16.00 uur; Maarn: bibliotheek 14.30–17.00 en 19.30–21.00 uur; Driebergen: bibliotheek 15.00 – 17.00 uur; Amerongen: Proloog 19.00–21.00 uur."

Doorn

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
De Kunstkring Doorn en omstreken houdt op maandag 10 december de lezing 'Glans en Geluk - Kunst uit de wereld van de Islam'. Van vloeiende kalligrafie tot weelderige bloemenpracht, van geometrische sterpatronen tot oneindige arabesken en levensechte vogels en vissen. Aan de hand van zo'n driehonderd voorwerpen presenteert de tentoonstelling Glans en Geluk de verbluffende ornamentiek van islamitische kunst uit de periode 900-1900. Arabist en kunsthistoricus dr. Luit Mols verzorgt de lezing.

11 december 2018

Doorn

EvenementenXpress naar Mauritshuis
9:30 Berkenweg 33
In Engelse landhuizen bevinden zich van oudsher veel Hollandse meesters uit de Gouden Eeuw. De meeste van deze werken werden in de achttiende eeuw verworven, de glorietijd van het Engelse landhuis. Voor deze tentoonstelling zijn de mooiste schilderijen geselecteerd.

Driebergen

Lezing 'De Messiah'
10:00 Klaproos 2
Camiel Verhamme zal iets vertellen over de geschiedenis van het werk, het libretto, de structuur ervan en vooral zullen bezoekers naar een aantal bekende en minder bekende fragmenten kunnen luisteren die eerst zullen worden toegelicht. Daarbij zal de nadruk liggen op de vocale en instrumentale kenmerken van elk der afzonderlijke delen waaruit dit oratorium bestaat. Vrijwel iedereen associeert dit werk met de kersttijd. Händel heeft het echter niet als kerkmuziek bedoeld en zeker niet voor de Kerst.

12 december 2018

Doorn

Biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
In Cultuurhuis Cantina is het mogelijk om te biljarten. De toegang is gratis, koffie en thee zijn tegen kleine vergoeding verkrijgbaar. Het biljarten maakt onderdeel uit van de Zoute Inval van de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Kerstmarkt in Beatrix te Doorn
14:00 Jacob van Ruysdaellaan 17
Op woensdag 12 december van 14.00 tot 16.00 uur is er een kerstmarkt in het woonzorgcentrum Beatrix.

Filmhuis Doorn vertoont Phantom Tread
20:00 Kerkplein 4
In het naoorlogse Londen bevinden zich een kleermaker, Reynolds Woodcock en zijn zus in het centrum van de Britse mode-industrie. Ze maken daar kleding voor koninklijke families en edellieden. Vrouwen betreden het leven van de alleenstaande kleermaker, bieden hem inspiratie en gezelschap, maar vertrekken vervolgens weer. Tot hij op een dag Alma ontmoet.

Driebergen

Introductiecursus Tai Chi
20:00 Akkerweg 40
Op diverse locaties start weer een Tai Chi introductiecursus. Taoistische Tai Chi™ kunsten bestaat uit bewegingsoefeningen met een meditatief karakter.

13 december 2018

Leersum

Kerstboompoppetjes haken
10:00 Hoflaan 31
Tijdens de Zoute Inval is het mogelijk om onder begeleiding van Jetske Dekker en Hetty Sloots creatief aan de gang met het haken van kerstboompoppetjes. Aanmelden is niet nodig.

Leersum

Caravaggio en de Utrechtse Caravaggisten
20:00 Kerkplein 1
Een lezing op donderdagavond 13 december in de Leersumse Michaëlkerk door de Utrechtse kunsthistoricus Mathijs Meinderts ter gelegenheid van de opening van een unieke tentoonstelling in het Utrechtse Centraal Museum over de Italiaanse schilder Caravaggio.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.