• Kasteel Amerongen

    Kasteel Amerongen

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

23 november 2018

Leersum

Najaarsuitvoering Darthuizer Toneel
20:00 Hoflaan 29
De najaarsuitvoering van het Darthuizer Toneel wordt vrijdag 23 en zaterdag 24 november opgevoerd. Gespeeld wordt 'Spraakmakende Mode', een klucht in vier bedrijven geschreven door Willem Westermann. De regie is in handen van John van Spanje en Monique van Lunteren. Gesouffleerd wordt door Wilma Jacobs en Gerbout van Beek. De voorstellingen vinden plaats in Sport- en Cultuurcentrum De Binder, aan de Hoflaan 29 in Leersum.

Amerongen

Concert Robert Jan Stips
20:15 Allemanswaard 13
Robert Jan Stips neemt bezoekers vrijdagavond 23 november mee op reis door zijn bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. Hits uit zijn heden en verleden komen voorbij. Geen avond is hetzelfde dankzij de verzoeknummers die kunnen worden aangevraagd. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater en aan de deur voor 15 euro inclusief consumptie.

Driebergen-Rijsenburg

Shinty dames 1 speelt Silver Cup-wedstrijd
20:30 Hoofdstraat 21A
Shinty dames 1 strijdt vrijdag 23 november om 20.30 uur tegen Zevenaar Dames 1 om de KNHB Silver Cup.

24 november 2018

Amerongen

Symposium: Wat wist Wilhelmina?
10:00 Drostestraat 20
Op zaterdag 24 november houdt Kasteel Amerongen van 10.00 tot 16.00 uur een conferentie in de Andrieskerk in Amerongen over Wilhelmina en de komst van Wilhelm II. Op 11 november 1918 arriveerde keizer Wilhelm II in Nederland en werd ondergebracht in Kasteel Amerongen. Prof. dr. Beatrice de Graaf en prof. dr. Jacco Pekelder zijn de sprekers.

Leersum

Repair Café Leersum weer open
13:00 Hoflaan 29
Repair Café Leersum is elke vierde zaterdag van de maand open van 13.00 tot 16.00 uur, in de vergaderzaal van De Binder in Leersum. De vrijwilligers helpen graag bij reparaties aan kapotte items zoals rijwielen, meubels, lampen, huishoudelijke spullen, kleding, speelgoed en computers. Meer info op Facebook: RepairCafeLeersum

Najaarsuitvoering Darthuizer Toneel
20:00 Hoflaan 29
De najaarsuitvoering van het Darthuizer Toneel wordt vrijdag 23 en zaterdag 24 november opgevoerd. Gespeeld wordt 'Spraakmakende Mode', een klucht in vier bedrijven geschreven door Willem Westermann. De regie is in handen van John van Spanje en Monique van Lunteren. Gesouffleerd wordt door Wilma Jacobs en Gerbout van Beek. De voorstellingen vinden plaats in Sport- en Cultuurcentrum De Binder, aan de Hoflaan 29 in Leersum.

Doorn

Concert 'Ludiek' in Het Woonoord
15:00 Woestduinlaan 87
Amateur-orkest Ludiek geeft een uitvoering in Het Woonoord. Het orkest brengt onder leiding van Johanna Eijsbouts werken ten gehore van onder andere Joseph Haydn, Wolfgang Amadeus Mozart, Franz Schubert en Felix Mendelssohn.

Driebergen

Concert Scherzando
20:00 Hoofdstraat 117A
Gemengd Koor Scherzando geeft op 24 november een concert dat geheel gewijd is aan de muziek van Henry Purcell. Voor de pauze wordt een vijftal 'anthems' uitgevoerd; na de pauze de beroemde opera Dido & Aeneas, waarvan de enscenering is aangepast: de opera speelt zich af op de Amsterdamse Zuidas. Toegangskaarten kosten 15 euro en zijn te koop bij Boekhandel Baas of via e-mail: kaartjes@scherzandokoor.nl.

25 november 2018

Leersum

Muziek bij Kunstgilde Heuvelrug Leersum
13:00 Kerkplein 10
Het Kunstgilde in Leersum is zondag 25 november het decor voor een van de vele optredens in het kader van 'Gluren bij de Buren' op de Heuvelrug. Cees en Judith Oosterwijk (vader en dochter) maken samen muziek. Cees zit achter de toetsen en Judith achter de microfoon.

Concert kamerkoor The Living Song
16:00 Kerkplein 1
Concert kamerkoor The Living Song aan de vooravond van Kerst met de Messe de minuit van Charpentier, werken van Elgar en Parry, Hongaarse en Jiddische liederen. Met medewerking van Elly Meier, piano en solisten. Algehele leiding: Ton Sauer.

26 november 2018

Driebergen

Spelletjes en koffie in de bieb
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks houdt de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning.

Maarn

Workshop engeltjes haken
10:00 Trompplein 5
In de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn worden maandag 26 november van 10.00 tot 12.00 uur tijdens de Zoute Inval engeltjes gehaakt voor in de kerstboom. Deze ochtend staat onder leiding van Miranda Veelbehr en Leny Mank en zal de kerstsfeer flink gaan oproepen. Voor wie niet beschikt over de noodzakelijke materialen, is er een beperkte voorraad aanwezig.

Leersum

Kennismakingsavond streekomroep Regio90
19:30 Hoflaan 29
Streekomroep Regio90 houdt op maandag 26 november een kennismakingsavond in De Binder in Leersum. ,,Maak je graag video's? Breng je het liefst live verslag of ben je gewoon een betrokken inwoner die wil berichten over cultuur, zorg en welzijn? Volg je kritisch de lokale politiek of heb je een passie voor sport? Maak dan op deze avond kennis met vrijwilligers van Regio90 en andere nieuwsgierigen en ontdek de vele mogelijkheden die we jou te bieden hebben", vertelt een woordvoerder van Regio90.

27 november 2018

Doorn

Informatieavond Vrijmetselarij
19:30 Berkenweg 33
Vrijmetselaarsloge Thorhem houdt dinsdag 27 november een avond waarop belangstellenden kennis kunnen maken met de Vrijmetselarij. Deelname is kosteloos. Vrijmetselarij is een eeuwenoude traditie waarin mensen zichzelf ontwikkelen, vrij van dogma's, op basis van gelijkheid, respect en broederschap. Op deze avond wordt dit verder uitgelegd.

28 november 2018

Doorn

Kleurrijke gesprekken deel twee
10:00 Kerkplein 4
Gerdi Keeler staat tijdens de verhalentafel (tweede deel) in de bibliotheek in Doorn stil bij positieve momenten in het leven.

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
Op woensdag 28 november houdt de Kunstkring Doorn en omstreken de lezing 'Frans Hals en de Modernen'. In het Frans Hals Museum is tot en met 10 februari de tentoonstelling 'Frans Hals en de Modernen' te zien, waarin de invloed van Frans Hals op negentiende-eeuwse kunstenaars centraal staat. De lezing wordt verzorgd door drs. Michiel Kersten.

Amerongen

Wintermarkt in woon- en zorgcentrum Elim
14:00 Koenestraat, 128
In zorgcentrum Elim, onderdeel van zorggroep Charim, wordt op woensdag 28 november een wintermarkt gehouden. Deze jaarlijkse wintermarkt is inmiddels een begrip voor de bewoners van Elim en ondertussen ook van Amerongen en omgeving. Iedereen is deze dag van 14.00 tot 18.00 uur welkom. Het Nationaal Ouderenfonds zal de inkomsten van de markt verdubbelen.

Driebergen

Introductiecursus Tai Chi
20:00 Akkerweg 40
Op diverse locaties start weer een Tai Chi introductiecursus. Taoistische Tai Chi™ kunsten bestaat uit bewegingsoefeningen met een meditatief karakter. De eerste les is een gratis proefles. Meer informatie op taoist.nl.

29 november 2018

Leersum

Lezing 'Aan de Stichtse Lustwarande'
10:00 Hoflaan 31
Historica Annet Werkhoven neemt belangstellenden donderdag 29 november van 10.00 tot 12.00 uur, tijdens de Zoute Inval van de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum, mee op reis door de Stichtse Lustwarande. De toegang van deze lezing is gratis, koffie/thee kost één euro.

30 november 2018

Driebergen-Rijsenburg

Repaircafé bij de Inloop Driebergen
13:00 Oranjelaan 73
Elke laatste vrijdag van de maand bij de Inloop Driebergen.

Leersum

Archeologisch koffie-uur
19:00 Hoflaan 31
Iedere laatste vrijdag van de maand is er in de bibliotheek in De Binder een archeologisch koffie-uur (19.00 tot 20.00 uur, waar iedere geïnteresseerde in de historie van Leersum en de gemeente informatie kan halen en brengen, vragen kan stellen. Aanmelden niet nodig. Ook is het mogelijk om de tentoonstelling van de Tijdlijn van Leersum (gratis) te bekijken.

Amerongen

Whisky of Whiskey?
20:00 Burgemeester van den Boschstraat 13
In Ierland schrijven ze whisky met -ey en in Schotland met -y. Dit is ontstaan omdat de Ieren wilden laten zien dat hun hoogwaardige whiskey beter zou zijn dan het Schotse bocht. Is dat werkelijk zo? Tijdens een proeverij gaan de deelnemers de overeenkomsten en de verschillen ontdekken. De proeverij is op vrijdag 30 november vanaf 20.00 uur in restaurant Buitenlust in Amerongen. Aanmelden www.cursusprojectamerongen.nl.

3 december 2018

Maarn

'O, kom er eens kijken'
10:00 Trompplein 5
Maandag 3 december zal tijdens de Zoute Inval van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn traditiegetrouw het Sinterklaasfeest worden gevierd. Van de bezoekers wordt verwacht dat zij een ingepakt cadeautje van maximaal vijf euro meenemen. Door middel van een dobbelspel krijgt iedereen wat hen toekomt.

Driebergen

Met bubbels nieuwe jaar in
10:00 Buzzigburglaan 1
Op maandag 3 december vanaf 10.00 uur zal registervinoloog Vic Bal een presentatie over de wereld van de champagne verzorgen tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen. Aanmelden is niet nodig, ook zijn er geen kosten aan verbonden. De Bibliotheek is te vinden aan de Buzziburglaan 1..

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.