• ridder Fulco met zijn strijders

    Foto Kring Heuvelrug

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

8 november 2018

Doorn

Week van de Mantelzorg
10:00 Kerkplein 4
Verras de mantelzorger! Wat gebeurt er in de Week van de Mantelzorg? In de Week van de mantelzorger is er aandacht voor iedereen die zorgt. Zorginstellingen, vrijwilligersorganisaties, ondernemers, de sociale dorpsteams, de gemeente verrassen mantelzorgers in de week van 5 t/m 11 november. Een tweede lunch gratis, verrassingspakketten, high tea, pannenkoeken eten of massage.

Leersum

Workshop over voeding
10:00 Hoflaan 31
Donderdag 8 november om 10:00 uur geeft natuurdiëtiste Inge Schakel een workshop over voeding en gezondheid tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum. Deze workshop maakt onderdeel uit van themamaand Nederland Leest die dit jaar in het teken staan van voeding. De toegang is gratis, koffie/thee kost 1 euro.

Overberg

Week van de Mantelzorg
11:00 Haarweg 33b
Verras de mantelzorger! Wat gebeurt er in de Week van de Mantelzorg? In de Week van de mantelzorger is er aandacht voor iedereen die zorgt. Zorginstellingen, vrijwilligersorganisaties, ondernemers, de sociale dorpsteams, de gemeente verrassen mantelzorgers in de week van 5 t/m 11 november. Een tweede lunch gratis, verrassingspakketten, high tea, pannenkoeken eten of massage.

9 november 2018

Doorn

Klaverjasvereniging v/h Hotel Smit
19:30 Jacob van Ruysdaellaan 17
Op 2 oktober zijn bij Klaverjasvereniging v/h Hotel Smit in de 1e ronde de vijf best geplaatsten: 1. Cees de Bruin 25959 pt. 2. Carel van Duuren 23887 pt. 3. Claudia Scholte 23692 pt. 4. Tim Kraay 23257 pt. 5. Carla van Lienden 22978 pt. De hoogste score in deze periode is behaald door Cees de Bruin met 6386 pt.

Amerongen

HKU Concert in Amerongse Napoleonschuur
20:00 De Hof 16
Bijzondere start concert seizoen van de Vrienden van de Andrieskerk op vrijdag 9 november.

Driebergen-Rijsenburg

9 november PechaKuchaNight
20:00 De Horst 5
Op vrijdag avond 9 november vindt de derde editie plaats van Pecha Kucha Night Utrechtse Heuvelrug. Voor deze editie zijn we terug in Theater Maitland, de plek waar het allemaal begon. Op deze avond komen 10 sprekers bijeen om hun inspirerende verhaal te houden volgens een vast format 20 slides van 20 seconden per slide.

10 november 2018

Maarn

Open zolder Raadhuis Maarn
10:00 Raadhuisplein 1
De zolder van het voormalige Raadhuis, Raadhuisplein 1 in Maarn is open van 10.00 tot 13.00 uur, gratis toegang en koffie. Bekijk o.a. de gerenoveerde zolder, de cultuurhistorische expo over de spoorwegen en de A12 en het 100 jarige uurwerk, met uitleg. Om 10.30 en 11.30 uur fotocreatieve beamerpresentatie over leegstaande boerderij in Maarsbergen door Gerrit Oskam.

Driebergen-Rijsenburg

Spinnen voor Hospice Heuvelrug
11:00 Hoendersteeg 7
Health Center Hoenderdaal organiseert met de Stichting Vrienden van Hospice Heuvelrug een Spinning Marathon waarvan de opbrengst in zijn geheel ten goede komt aan Hospice Heuvelrug. Men kan een fiets huren voor 10 euro per uur. Ook bedrijven kunnen mee doen met hun bedrijfslogo.

Driebergen-Rijsenburg

KamerOrkest Driebergen Lustrumconcert 2018
20:15 Traaij 239 a
Lustrumconcert Grote Kerk, Driebergen 30 jaar...jong! Muziek van Nederlandse bodem. O.l.v. Albert van Eeghen M.m.v. Merel Vercammen Programma: M. Wantenaar - Fantasie voor viool en orkest J. Andriessen - Sinfonia No. 8, La Celebrazione E. Zapata Blanco - Tres pasos no aire D. Ziel - Absence de Sensibilité, Herfstschets K. Zisimopoulos - Godot.

11 november 2018

Amerongen

interactieve lezing 'Leven met verlies'
10:30 Imminkstraat 1A
Verlies hoort bij het leven, iedereen krijgt er mee te maken. Steeds kom je voor vragen te staan als 'Hoe verder, hoe pak ik de draad weer op, zodat het leven weer kan gaan stromen'. Maria Hofman: 'Vanuit het persoonlijke verhaal over het leven en sterven van mijn gehandicapte zoon bouw ik de lezing op'. In de uitwisseling met de zaal komen meerdere vormen van verlies aan bod. Marita Hofman, www.viavitae.nl.

Amerongen

Opera Zuid 'De Grens' op Kasteel Amerongen
13:30 Drostestraat 20
Precies 100 jaar nadat Keizer Wilhelm II aankwam op Kasteel Amerongen speelt Opera Zuid een nieuwe opera 'De Grens' over zijn aankomst in Nederland. De geschiedenis komt tijdens deze bijzondere opera op het kasteelterrein heel dichtbij. Door muzikale enscenering wordt men op de daadwerkelijke plek 100 jaar terug geworpen in de tijd.

Maarn

Kindermatinee ridder Fulco door Manderen
14:00 Trompplein 5
Harmonie orkest Manderen organiseert een Kindermatinee van ongeveer een uur o.l.v. dirigent Harm Vuijk. Een spannend verhaal (met verteller) over Ridder Fulco in de middeleeuwen. Dia's van Foto Kring Heuvelrug illustreren het verhaal. Iedereen is welkom bij deze bijzondere voorstelling, ook volwassenen. Kinderen mogen verkleed komen. Locatie: de Twee Marken, Maarn. Toegang: gratis

Driebergen-Rijsenburg

Maya zingt de wereld rond, kleutertheater
15:00 De Horst 5
Zondagmiddag mogen kleuters komen genieten van een bijzonder muzikaal kleutercabaret in Theater Maitland in Driebergen. De voorstelling heet -Maya zingt de wereld rond- en gaat over nieuwsgierig zijn naar de wereld en de mensen die er leven. Voor kleuters vanaf drie jaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater en aan de deur voor 7,50 euro.

12 november 2018

Driebergen

Spelletjes en koffie in de bieb
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

Leersum

Alzheimer Café Heuvelrug in Leersum
14:30 Hoflaan 29
Het thema deze middag is 'De rol van uw huisarts bij dementie'. Wanneer roept men de hulp in van de huisarts? Wat kan de huisarts vervolgens doen?voor u en uw Hoe stelt de huisarts de eerste diagnose? Spreker is Dr R.Koole, huisarts te Leersum.Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis evenals koffie/thee.

13 november 2018

Driebergen

IKO-lezing oude begraafplaats.
10:00 Klaproos 2
Bas van Duuren komt vertellen over de geschiedenis van de oude begraafplaats midden in het dorp en wat keizer Napoleon Bonaparte had met begraafplaatsen? Wat veranderde in de regels van vroeger tot aan de jaren 1970 voor Driebergen. In het verhaal over de Stichting 'Vroeger en Nu' en het Centrum Funeraire Cultuur wordt Driebergen herkenbaar.

14 november 2018

Doorn

Kleurrijke gesprekken deel I
10:00 Kerkplein 4
Gerdi Keeler nodigt iedereen tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn uit om tijdens de verhalentafel (eerste deel) stil te staan bij positieve momenten in het leven. Het gaat om de positieve momenten in je leven die diep in je geheugen bewaard liggen. Door ze weer tot leven te roepen, zie je wat je allemaal hebt meegemaakt.

Leersum

Moeilijke voeten?
14:00 Torenzichtlaan 2
Op woensdag 14 nov. is er in "de Schermerij" aan de Torenzichtlaan een bijeenkomst voor mensen met moeilijke voeten. Jonker Speciaal Schoeisel komt dan tussen 14:00 en 16:00 uur met een collectie schoenen (heren en dames) speciaal voor mensen met volle voeten, hamertenen, hallux valgus (knobbels), steunzolen, zwachtels enz. Ook speciale stretch-schoenen voor erg gevoelige voeten. Pinnen is mogelijk.

Driebergen

Tai Chi introductiecursus
20:00 Akkerweg 40
Op diverse locaties start weer een Tai Chi introductiecursus. Taoistische Tai Chi™ kunsten bestaat uit bewegingsoefeningen met een meditatief karakter. Het werkt stressverlagend en is goed voor circulatie, balans, houding, kracht en lenigheid. De bewegingen zijn voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of fysieke conditie. De eerste les is een gratis proefles. Meer informatie op taoist.nl.

Leersum

Leo Fijen over 'Leven met de dood'
20:00 Kerkplein 1
In de Michaëlkerk, Kerkplein 1 wordt programmamaker en schrijver Leo Fijen verwelkomd voor een avond over het thema 'Leven met de dood'. Fijen verhaalt vanuit werk en persoonlijke ervaring over de uitdaging die de ontmoeting met de dood betekent. Zijn boodschap: durf stil te staan bij het afscheid en ervaar daardoor nog meer het geschenk van het leven.

Doorn

Filmhuis Doorn
20:00 Kerkplein 44
Filmhuis Doorn vertoont de film 'Una mujer fantástica'. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Kaarten kosten 6 euro p.p. en zijn alleen verkrijgbaar aan de zaal op de avond van de filmvertoning. Info bij Marja Bakels, 06.22432166

Driebergen

Lezing Cultuurhistorie Kromme Rijngebied
20:00 Boterbloem 1
Wim van der Ende houdt voor de Stichting Driebergen-Rijsenburg Vroeger en Nu een verhaal met foto's over het Kromme Rijndal en de landschappelijke relatie met de Heuvelrug. Het Kromme Rijngebied is een van de oudste cultuurlandschappen van Nederland. Toegang gratis voor donateurs. Van niet-donateurs wordt een bijdrage van 5 euro gevraagd.

17 november 2018

Maarn

Bijeenkomst Hersentumor Contactgroep
10:30 Trompplein 5
De hersentumor contactgroep van patiëntenvereniging hersenletsel.nl organiseert weer een landelijke bijeenkomst. Deze dag is bedoeld voor mensen met een hersentumor, hun direct betrokkenen en overige geïnteresseerden. De lezing gaat dit keer over de nieuwe behandelvorm 'Kort Lontje, Rem je Boosheid'.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.