• Bram van den Heuvel

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

11 oktober 2018

Leersum

Masterclass Vuurstenen Voorwerpen
10:00 Hoflaan 31
Donderdagochtend 11 oktober om 10:00 uur vindt in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum de aftrap plaats van de Archeologie Dagen op de Heuvelrug met een presentatie over bijzondere archeologische vondsten in Leersum en omgeving. Iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

12 oktober 2018

Leersum

Workshop mozaïek bij Kunstgilde Heuvelrug
14:00 Kerkplein 10
Tijdens de oktober-expositie met beelden en mozaiëk van Wim Hart geeft hij twee keer een workshop mozaïek. Dit vindt plaats op de vrijdagmiddagen 12 en 19 oktober. Locatie: Gildehuis. Tijd: 14.00 tot 16.00 uur. Kosten 7,50 euro. Opgeven bij w.hart1@kpnplanet.nl Zie www.kunstgildeheuvelrug.nl

Doorn

Presentatie werkgroep 'Samen Leven'
15:00 Jacob van Ruysdaellaan 17
Wandelen langs kerken en kloosters in de Eifel. Onder die titel neemt Marcel Sarot in zijn presentatie belangstellenden mee naar de Eifel. Na de presentatie is er gelegenheid om een spel te doen, aan gespreksgroepen deel te nemen, of te praten met elkaar. Er wordt afgesloten met een gezamenlijke broodmaaltijd. Opgave via Willy Altena 0343- 417167. Voor vervoer kan eventueel worden gezorgd.

13 oktober 2018

Doorn

Utrechtse herfstbossen wandeltocht
7:30 Hydeparklaan 24
Geniet van de gastvrijheid van wandeltocht "Utrechtse Herfstbossen". Deelnemers wandelen door prachtige gebieden die de verschillende landeigenaren en beheerders openstellen. Zoveel schoonheid en zoveel rust. Het is bijna niet te geloven, maar dit schitterende parcours ligt direct aan de snelweg en is tegelijkertijd ondergedompeld in rust. Alle routes gaan vanuit de startlocatie direct de natuur in.

Driebergen

Voorleesontbijt bij Jacques Baas
9:00 Traaij 4c
Zaterdag is de laatste dag van de Kinderboekenweek. Tussen 9 en 10 uur kan een ieder in de brasserie van boekhandel Jacques Baas terecht voor een heerlijk en gezellig voorleesontbijt: Croissants, gebak, koffie, thee, sap. Om 10.00 uur begint het voorlezen voor de kleintjes. Aanmelden via info@boekhandeljacquesbaas.nl of 533542.

Driebergen-Rijsenburg

Workshop MetaMorfoseMassage
10:00 De Horst 1
Het MetaMorfoseMassage team van Stichting Bodhisattva geeft zaterdag 13 oktober van 10.00 tot 14.30 uur een workshop Metamorfosemassage op landgoed De Horst in Driebergen. Aanmelden kan via mmm@stichtingbodhisattva.nl, informatie Willy Westerhuis 0633375000. Kosten 50 euro inclusief lunch.

Cothen

Pompoenendag 2018 in Cothen
10:00 Trechtweg 10
Zaterdag 13 oktober vindt de jaarlijkse pompoenendag in Cothen weer plaats bij de familie Vernooij. Een gezellig evenement voor jong en oud en de ideale gelegenheid om er samen op uit te trekken.

Driebergen-Rijsenburg

Excursie bodemdiertjes zoeken
14:00 Boterbloem 3
Bij kinderboerderij 't Woelige Nest in Driebergen-Rijsenburg is het zaterdag 13 oktober mogelijk om torretjes, kevertjes, slakjes en andere kruipers en sluipers te vangen in de ecologische tuin. In de boerderij liggen vergrootglazen en zoekkaarten klaar om ze verder te onderzoeken. Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Info: www.ivn.nl

14 oktober 2018

Doorn

Herfstfair 2018
10:00 Beukenrodelaan 2
Jachthuis Beukenrode uit Doorn houdt een fair voor iedereen die van buitenleven, vissen, jagen, wandelen en lekker eten en drinken houdt. Het vindt plaats op zondag 14 oktober op het 26 hectare grote landgoed.

Amerongen

Koffieconcert Fancy Fiddlers op Kasteel Amerongen
11:00 Drostestraat 20
Één van de favorieten van Kasteel Amerongen is weer terug: de Fancy Fiddlers. Viool- en cellotalenten in de leeftijd van 6 tot 19 jaar. Op zondag 14 oktober spelen zij op de galerij werken van Vivaldi, Boccherini, Schubert en Mendelssohn. Het concert begint om 11.00 uur. Toegangsprijs voor volwassenen is 10 euro. Kinderen tot en met 18 jaar zijn gratis.

Maarsbergen

Open dag museum Valkenheide
13:00 Valkenheide 26
In 1912 werd opvoedingsgesticht Valkenheide door Koningin Emma feestelijk geopend. Anno 2018 is het instituut onderdeel van de jeugdzorginstelling Intermetzo/ Pluryn. Het door vrijwilligers gerunde museum toont de geschiedenis van de jeugdzorg en het onderwijs op het terrein. Zondag 14 oktober van 13.00 - 17.00 houdt museum Valkenheide in Maarsbergen haar jaarlijkse open dag.

Doorn

Paddenstoelen op Laag Moersbergen
14:00 Leeuwenburgerlaan
Belangstellenden zijn welkom om zondagmiddag 14 oktober mee ge gaan met IVN gidsen naar Landgoed Moersbergen om paddenstoelen te zoeken en te bewonderen. Info: www.ivn.nl

Amerongen

Je eigen huis knutselen
14:00 Tabakslaan 11
Zondagmiddag 14 oktober kunnen kinderen vanaf 7 jaar met (groot)ouders een Hundertwasser-huis maken. Hij bedacht dat iedereen aan zijn huis kon laten zien wie hij is, met keramiek, felle kleuren, torens en gras op het dak. De deelnemers gaan met stift, ecoline, mozaiek, karton en klei aan de slag. Aanvang 14.00 uur, Tabakslaan 11 in Amerongen Aanmelden: www.cursusprojectamerongen.nl

15 oktober 2018

Driebergen

Spelletjes en koffie in de bieb
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks houdt de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen.

Maarn

Geschiedenis van Maarn-Maarsbergen
10:00 Trompplein 5
Maandag 15 oktober vanaf 10:00 uur geeft Rien Pater een interessante lezing in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn over de geschiedenis van de middenstand in Maarn en Maarsbergen. Een nostalgische ochtend tijdens de Zoute Inval in het kader van themamaand de Maand van de Geschiedenis. Aanmelden niet nodig, toegang is gratis.

16 oktober 2018

Amerongen

Theatervoorstelling over autisme
19:00 Allemanswaard 13
Theatergroep De Bint speelt dinsdag 16 oktober in de Allemanswaard in Amerongen een stuk genaamd 'Een indiaan in huis' wat gaat over autisme en de impact ervan op de omgeving. Na afloop is er ruimte voor interactie dialoog. Kaartverkoop a 5 euro per stuk via website bibliotheekzout.nl. Geschikt voor 10+.

Heuvelrug

Theatervoorstelling over autisme
19:00 Allemanswaard 13
De theatervoorstelling 'Indiaan in huis' vindt dinsdag 16 oktober vanaf 19.00 uur plaats in de Allemanswaard in Amerongen. Kaartjes kosten 5 euro inclusief consumptie en zijn te bestellen op www.bibliotheekzout.nl/theater en indien voorradig aan de zaal. Meer informatie: bertine.vandenbosch@samenopdeheuvelrug.nl / 06 390 958 16.

17 oktober 2018

Doorn

Biljarten in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Lekker ontspannen biljarten? Kom langs bij Cultuurhuis Cantina en geniet samen met anderen van dit oude en fascinerende spel. De toegang is gratis, koffie en thee zijn tegen kleine vergoeding verkrijgbaar. Het biljarten maakt onderdeel uit van de Zoute Inval van de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Doorn

Historische Landgoedwandeling
13:30 Driebergsestraatweg 44
Deze rondleiding gaat langs historische plekken die nog herinneren aan de tijd dat de rijke bankiersfamilie van Loon op Hydepark woonde. Start om 13:30 uur vanaf de historische tuin van Bartiméus waar we tussen 15:00 en 15:30 uur ook weer eindigen met een consumptie. Maximaal 10 deelnemers en de kosten bedragen 5 euro. Opgeven in het theehuis van de moestuin.

Leersum

Paddenstoelenexcursie voor kinderen
15:00 Broekhuizerlaan
De Vereniging voor Dorp en Natuur Amerongen-Leersum houdt woensdag 17 oktober een kinderactiviteit met als thema paddenstoelen. Met spiegeltjes en zoekkaarten worden paddenstoelen onderzocht, van boven en van onderen. Doelgroep zijn kinderen van 6-12 jaar. Graag opgeven via het mailadres janaverboom@gmail.com.

Maarn

ZZP Netwerk Heuvelrug netwerkwandeling
17:00
Wandelen en netwerken vanuit Plattenberg naar het Zwerfsteneneiland. Aanvang 17.00 uur.

Maarn

Film Les choristes
20:00 Kapelweg 45
De film speelt op het platteland van Frankrijk in 1948. Clement Mathieu (Gerard Jugnot) een werkloze muziekleraar krijgt een baan als ambtenaar in een tuchtschool voor minderjarige jongeren. Hij is geschokt door de harde dagelijkse routine van de school. Mathieu besluit de kinderen op het rechte spoor te brengen door hen kennis te laten maken met magie van muziek. Toegang vrij, koffie vanaf 19:30 uur.

Driebergen

Tai Chi introductiecursus
20:00 Akkerweg 40
Op diverse locaties start weer een Tai Chi introductiecursus. Taoistische Tai Chi kunsten bestaat uit bewegingsoefeningen met een meditatief karakter. Het werkt stressverlagend en is goed voor circulatie, balans, houding, kracht en lenigheid. De bewegingen zijn voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of fysieke conditie. De eerste les is gratis. Info: taoist.nl.

Doorn

Filmhuis Doorn
20:00 Kerkplein 4
"Loving Vincent" gaat over Van Goghs leven en werk door zijn meest inspirerende schilderijen tot leven te brengen. Deze film is een artistiek meesterwerk bestaande uit 65.000 schilderijen. Alle werken zijn met de hand geschilderd door meer dan honderd kunstenaars uit 7 verschillende landen die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden.

18 oktober 2018

Leersum

Creatieve workshop
10:00 Hoflaan 31
Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum van donderdag 18 oktober om 10:00 uur gaan deelnemers onder begeleiding van Paula Boonzaaijer creatief aan de gang. Dit keer gaan ze schaapjes maken door vilt te prikken met wol. Aanmelden niet nodig.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.