• Veiligheidsregio Utrecht

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

20 september 2018

Leersum

Yoga op de stoel in de bieb
10:00 Hoflaan 31
Tijdens de Zoute Inval, donderdag vanaf 10.00 uur, zal Corine van de Lagemaat de bezoekers laten kennismaken met een vrij toegankelijke sessie yoga op de stoel.

21 september 2018

Leersum

Peuters op safari
9:30
Ook op de Utrechtse Heuvelrug is het mogelijk om op safari te gaan. Tijdens de Peutersafari op 21 september ontdekken peuters en hun ouders de Kleine Vijf. De deelnemers speuren naar sporen van kleine bewoners van de Utrechtse Heuvelrug.

22 september 2018

Leersum

Leersumse Kids Fair
9:00 Hoflaan 29
Van 09.00 tot 13.00 uur vindt op 22 september in De Binder de Leersumse Kids Fair plaats, een tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs. Er zijn ook vele kinderactiviteiten als schminken, foto maken, konijnen knuffelen, knutselen, een springkussen, cakejes versieren en een kleedjesmarkt. Voor info: e-mail leersumsekidsfair@gmail.com of zie Facebook: LeersumseKidsFair

Doorn

Walk 4 Veterans
9:30 Korte Molenweg 3
Op zaterdag 22 september houdt Hulp voor Helden de Walk 4 Veterans vanuit Militair Revalidatie Centrum Aardenburg in Doorn. De opbrengst van deze sponsorwandeltocht komt ten goede aan een veteranenhond, ook wel PTSS-hulphond genoemd. Burgers, militairen, veteranen, individueel of met een groep, iedereen is welkom. Door wandelroutes van 5, 10 of 20 kilometer is er voor ieder wat wils.

Amerongen

Oogstfeest Dorpsakker De Parel
10:00 Jan van Zutphenweg 4
Op zaterdag 22 september vindt voor de vijfde keer het oogstfeest plaats op Dorpsakker De Parel in Amerongen. Het feest duurt van 10.00 tot 13.00 uur en wordt gehouden aan de Holleweg 35, achter Kringloop Goed Zo. Ook dit jaar zijn er weer activiteiten voor jong en oud.

Maarsbergen

Open huis brandweerkazerne Maarn-Maarsbergen
11:00 Tuindorpweg 8 C
Op zaterdag 22 september van 11.00 tot 17.00 uur is het open huis bij de nieuwe brandweerkazerne van Maarn-Maarsbergen. Activiteiten: de nieuwe kazerne bekijken; voertuigdemonstraties; preventie door een Virtual Reality-bril bekeken; Lego-incidenten city; onze vrijwilligers vertellen over hun werk; informatie over aanmelden, testen en opleiding tot vrijwillige brandweerman/-vrouw

Doorn

Opera Heuvelrug Muziekschool op Doorn Doet
13:00 Kampweg 26
Op 22 september doet Heuvelrug Muziekschool ook mee aan de feestelijkheden met Doorn Doet! Ali Hendriksen is de nieuwe docent voor klassieke zang en presenteert een verkorte voorstelling van Le nozze di Figaro van W.A. Mozart.

Driebergen

Jazzmuziek op boekhandelsterras
14:30 Traaij 4c
Zaterdag 22 september is er 's middags om 14.30 uur op het terras van boekhandel Jacques Baas een optreden van het jazz-ensemble Heuvelrug Muziekschool. Nummers als Watermelon Man, Besame Mucho en Chameleon worden ten gehore gebracht. Toegang gratis.

Driebergen

Boekpresentatie Duikelaartje
17:00 Traaij 4c
Boekpresentatie Duikelaartje een kinderboek voor groot en klein Trees Wissenburg uit Driebergen herschreef haar lievelingskinderboek van Maria Berg 'Hallelu nein' Isabella Schuurbeque Boeye verzorgde de illustraties. Het was lang de diepste wens van Trees dit oude oorspronkelijk Duitse boek uit 1919 in haar eigen woorden uit te geven. Het is gelukt met als resultaat een modern(kerst) verhaal met frisse kleurige illustraties van kunstenares Isabella Schuurbeque Boeye uit Zeist. De boekpresentatie met aanbieding eerste exemplaar is op zaterdag 22 september vanaf. 17.00 uur bij boekhandel Jacques Baas, aan de Traay 4c in Driebergen.

Driebergen-Rijsenburg

Pianoconcert 'Sounds of Silence'
19:30 Hoofdstraat 117a
Na twee succesvolle solo-albums presenteert de Zeister pianist Wouter Harbers een nieuwe cd 'Sounds of Silence'. Zaterdagavond 22 september neemt hij belangstellenden vanuit de Grote Kerk in Driebergen graag mee in zijn wereld van de verstilde pianomuziek. De toegang is gratis.

Amerongen

Avondconcert Kees Hülsmann en Marian Bolt
20:00 Drostestraat 20
Op zaterdag 22 september is er een avondconcert van Kees Hülsmann (viool) en Marian Bolt (piano). Zij spelen werken van Kreisler, Beethoven en Francoeur. Het concert is op de Galerij van Kasteel Amerongen en begint om 20.00 uur.

Driebergen

SummerBeats 2018, de 30-up danceparty
20:30 Traaij 299
Zaterdag 22 september is het weer zover: de leukste 30-up danceparty van de Utrechtse Heuvelrug in Grand Café Bergse Bossen in Driebergen. Kijk voor meer info op www.bergsebossen.nl/summerbeats.

23 september 2018

Doorn

Trailtraining met lezing Tim van der Veer
9:30 Amersfoortseweg 98
Trailtraining met als gast schrijver en ultra trailloper Tim van der Veer.

Doorn

Vlooienmarkt
9:30 Langbroekerweg 10
Voor de laatste keer dit jaar denkt de organisatie toch rond de negentig kramen te plaatsen.

Amerongen

Zangworkshop met Ronald Naar in Rijnkapel
10:30 Imminkstraat 1A
Ronald Naar combineert het muzische met het levensbeschouwelijke in deze sprankelende zangworkshop. Zingen als 'basisbehoefte van de ziel'. Geen kunstvorm waarbij het om prestatie gaat, ook niet een emotionele uitlaatklep waarbij het puur om zelfexpressie gaat. Kosten: 8,50 euro.

Leersum

Buurtsoep Kerkplein Leersum
12:00 Kerkplein
Op zondag 23 september, in het weekeinde van de Burendag, houden buurtbewoners van het Kerkplein in Leersum van 12.00 tot 14.00 uur een 'Buurtsoep' op het Kerkspeelplein of -bij slecht weer- in het Michaëlhuis. Alle buurtgenoten, in een wijde straal rond het Kerkplein, zijn welkom om elkaar te ontmoeten, te leren kennen, bij- en verder te praten onder het genot van 'n kop soep en een broodje.

Doorn

Creabrocantekunstdag
12:30 Driebergsestraatweg 44
De dag waar mensen hun eigen hobbykunst verkopen en waar bezoekers voor een klein prijs leuke brocante kunnen kopen.

Driebergen-Rijsenburg

Start Alpha: ontmoeten vragen en ontdekken
17:30 Arnhemsebovenweg 62
In elf interactieve bijeenkomsten ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt. De avonden beginnen met een gezamenlijke maaltijd. Deelname is gratis. Info: alphacursusindriebergen@gmail.com; 06-29448460.

24 september 2018

Driebergen

Koffie en spellen tijdens Zoute Inval
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning.

Maarn

Presentatie metaforen in beeld en verhaal
10:00 Trompplein 5
Tijdens de Zoute Inval, maandagochtend 24 september vanaf 10.00 uur in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Maarn, gaat Haukje Feringa dieper in op diverse bekende en minder bekende metaforen. Haukje Feringa legt uit hoe metaforen gebruikt worden en wat je er zelf mee kunt. De presentatie is vrij toegankelijk, vooraf aanmelden is niet nodig.

Doorn

Lezing Kunstkring Doorn en omstreken
20:00 Kerkplein 1
Op maandag 24 september houdt de Kunstkring Doorn en omstreken de lezing 'Pure Rubens'. Museum Boijmans van Beuningen toont van 8 september tot en met 13 januari het grootste overzicht van Rubens' olieverfschetsen. De lezing wordt gegeven door drs. Friso Lammertse, werkzaam als conservator in het museum.

Amerongen

Workshop 'presenteren en overtuigen'
20:00
Tijdens de twee avonden leren deelnemers hoe men krachtig en eerlijk overkomt bij toehoorders en hoe deelnemers het beste kunnen reageren op vragen. Aanmelden: www.cursusprojectamerongen.nl.

25 september 2018

Doorn

EvenementenXpress
9:00 Berkenweg 33
Op 25 september gaat de EvenementenXpress naar het Fries Museum in Leeuwarden.

Driebergen-Rijsenburg

Informatiebijeenkomst ProMix
10:30 Traaij 295
ProMix Driebergen is een Probusclub in oprichting voor vrouwen én mannen uit Driebergen en omgeving.

Driebergen-Rijsenburg

Informatiebijeenkomst 'Weet wat u slikt'
13:30 Vijverlaan 10
De Vijver houdt samen met NUZO-middag bijeenkomst. Thema: 'Weet wat u slikt'. Aanmelden: ocdevijver@iszdebrug.nl. Toegang: gratis.

26 september 2018

Doorn

Lezing 'de ouderdom komt met gebreken'
10:00 Kerkplein 4
Woensdag 26 september vindt tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn een lezing plaats door Marjuka Oudt en Dieuwke Botschuijver-Sellmeijer, beiden van Fysiotherapie Maarn, over de onvermijdelijke ouderdom en de daarbij horende gebreken.

27 september 2018

Leersum

Creatieve workshop met Paula Boonzaaijer
10:00 Hoflaan 31
Donderdag 27 september van 10.00 tot 12.00 uur geeft Paula Boonzaaijer tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Leersum een creatieve workshop met druktechnieken. Toegang is gratis.

Leersum

PCOB
14:30 Lomboklaan 9
Donderdag 27 september is de eerste ontmoetingsmiddag in de zaal van de Johanneskerk, aan de Lomboklaan 9 in Leersum. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Deze middag zal de heer Brenk beelden laten zien hoe Leersum er vroeger uitzag in vergelijking met nu.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.