• Zendings-Diaconessenhuis Bethanië

Dit is er deze week te doen op de Heuvelrug

HEUVELRUG De Kaap/Stichtse Courant plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

6 september 2018

Amerongen

Letterbingo
10:00 Jan van Zutphenweg 4
Kom op donderdag 6 september letterbingo spelen. Er zijn leuke prijzen. ,,Neem uw buurvrouw/man mee, want we kunnen allemaal helpen om de 2,5 miljoen volwassenen in Nederland die moeite hebben met lezen en schrijven een leslocatie aan te wijzen", aldus de organisatie. ,,Welkom in Amerongen op Jan van Zutphenweg 4."

Langbroek

Nieuw seizoen met nieuwe dirigent
20:00 Industrieweg, 't Harde 9
Op donderdag 6 september 2018 starten wij ons nieuwe zangseizoen met een nieuwe dirigent. Zijn naam is Wouter Harbers. Iedereen is welkom in het Hervormd Centrum in Langbroek. Repetitie is van 20:00 uur tot 22:00 uur. Bezoek ook de website www.koorlangbroek.nl

Amerongen

De Rijn in woord, beeld en lied
20:00 Allemanswaard 13
'Europees erfgoed de Rijn in woord, beeld en lied', lezing i.h.k.v. Open Monumentendag door Martin Hendriksma en Harry Stegeman. Met muziek van Shantykoor 'Tussen Rijn en Lek'.

7 september 2018

Leersum

Rijbewijskeuringen in Leersum
Hoflaan 29
Automobilisten kunnen zich via RegelzorgRijbewijskeuringen op 7 september en 5 oktober in Sport- en Cultuurcentrum De Binder, Hoflaan 29, medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Maarn

Afrikaans verhaal en dansworkshop
18:30 Trompplein 5
Danser en verteller John Kayongo uit Kenia vertelt een oud verhaal en leert de jongsten een uitbundige ritmische dans. Voor kinderen van 5+.

Maarn

Opening cultuur- en sportseizoen
18:30 Trompplein 5
Vrijdag 7 september tussen 19.00-20.30 uur vindt de opening van het cultuur- en sportseizoen in Maarn-Maarsbergen plaats in De Twee Marken. Aan dit initiatief van Maarn Wijzer, dorpshuis De Twee Marken en de bibliotheek doen ook dit jaar weer veel lokale verenigingen en organisaties mee om zich te presenteren. De avond begint om 18.30 uur met een gratis kindervoorstelling.

Amerongen

Lezing bekende journalist Leo Fijen
19:30 Jan van Zutphenweg 4
Leo Fijen spreken komt vrijdag 7 september op uitnodiging van de Stichting Vrienden van Elim en Vrienden van de Wingerd spreken. Hij houdt een lezing met als thema: 'Verder leven na sterven van een geliefde' Hij heeft vele boeken geschreven over de dood en praat daar altijd in concrete verhalen over. Aanmelden via bep.teunyvanbarneveld@gmail.com

8 september 2018

Amerongen

Zaterdag 8 september Grietmarkt Amerongen
10:00 Margaretha Turnorlaan
Op zaterdag 8 september is er Grietmarkt in Amerongen met wel 75 kramen met allerlei biologische producten en originele kunstzinnige items. Voor de kinderen is er veel te doen en er zijn allerhand muzikale optredens. Vanaf 10.00 tot 17.00 uur op de Margaretha Turnorlaan in Amerongen, tegenover het Kasteel. Daarna is het Grietmaal, kaarten tijdig online te bestellen. www.grietmarkt.nl

Langbroek

Expositie-beeldentuin
12:00 Langbroekerdijk A 47c
"KunZst op Locatie" houdt op 8 en 9 september een tweedaagse expositie, in en rondom de tuin van Landgoed Gadesteijn. De vijftien deelnemende kunstenaars kijken er naar uit deze dagen hun passie te delen met het publiek in het landelijke decor van de Krommerijnstreek.Naast prachtige kunst, ook prachtige muziek en zang van "Simon en Claudia"

Maarn

Open Monumentendagen 8 en 9 sept
10:00 Raadhuisplein 1
Wist u dat de spoorlijn Amsterdam-Keulen (sinds 1845) en de rijksweg A12, ook wel E35 van Amsterdam naar Rome (sinds 1949), hebben gezorgd voor de ontwikkeling van Maarn en Maarsbergen? Kom zaterdag tussen 10 en 16 u naar de zolder van het Oude Raadhuis voor een tentoonstelling hierover. Wees ook welkom voor een bezoek aan het zwerfsteneneiland op zaterdag én zondag tussen 10 en 17 u.

Driebergen-Rijsenburg

Open Dag Schietvereniging Driebergen
10:00 J. Manger Catslaan 41
Schietvereniging Driebergen houdt zaterdag 8 september van 10.00 tot 16.00 uur een open dag. Iedereen, jong en oud, is welkom om kennis te maken met de vereniging en de schietsport. Er is ook de mogelijkheid om zelf, onder begeleiding van een ervaren schutter, te schieten met een luchtdrukwapen. De gehele dag zijn er leden van de vereniging aanwezig. Het verenigingsgebouw is gelegen aan de Manger Catslaan 41 in Driebergen, achter de tennisbanen. Er is beperkt parkeergelegenheid.

9 september 2018

Doorn

Fietsen Door'n Festival
9:00 Postweg 9
Zin in een gezellige dag én een sportieve uitdaging? Fiets of ren dan mee op zondag 9 september. De Stichting Levensgeluk Nederland houdt dan "Fietsen Door'n Festival". De zesde editie van dit familie-evenement, met de Utrechtse Heuvelrug als decor. De volledige opbrengst gaat naar Make-A-Wish Nederland. De organisatie die de liefste wens vervult van kinderen tussen 3 en 18 jaar.

Amerongen

Nederlands Blazers Ensemble op Kasteel Amerongen
16:00 Drostestraat 20
Het Nederlands Blazers Ensemble speelt zondag 9 september in de tuin van Kasteel Amerongen. Een uniek buitenconcert op de tweede dag van Open Monumentendag.

10 september 2018

Driebergen

Koffie en spellen
10:00 Buzzigburglaan 1
Zin in een gezelschapsspelletje spelen of ontspannen met anderen koffie drinken? Kom dan naar de Zoute Inval. Wekelijks organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Driebergen een moment voor ontmoeting en ontspanning. Gezellig met anderen een kopje koffie of thee drinken en de krant te lezen of juist een spelletje te spelen. Neem gerust iemand mee, de Zoute Inval is er voor iedereen.

12 september 2018

Doorn

Handwerkcafé in de Cantina
10:00 Kerkplein 4
Gezellig aan de slag met een eigen brei-, haak- of borduurwerkje? Kom dan woensdag naar de Cantina van cultuurhuis Pléiade vanaf 10:00 uur tot 12:00 uur. Koffie & thee staan klaar! Ook is het mogelijk om een spelletje te spelen, te kaarten of te biljarten. De Zoute Inval is een vrij toegankelijke inloopochtend georganiseerd door de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Doorn.

Driebergen

Tai Chi introductiecursus
20:00 Akkerweg 40
Op diverse locaties start weer een Tai Chi introductiecursus. Taoistische Tai Chi™ kunsten bestaat uit bewegingsoefeningen met een meditatief karakter. Het werkt stressverlagend en is goed voor circulatie, balans, houding, kracht en lenigheid. De bewegingen zijn voor iedereen geschikt ongeacht leeftijd of fysieke conditie. De eerste les is een gratis proefles. Kijk voor meer informatie op de website www.taoist.nl.

Doorn

Alpha: ontmoeten, vragen en ontdekken
18:30 Tromplaan 1
Op zoek naar de zin van het leven en/of meer weten over het christelijk geloof? Dan is Alpha het overwegen waard. Op 12 september om 18.30 uur gaat Alpha van start (Tromplaan 1, Doorn). In tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdekken de deelnemers wat het christelijk geloof inhoudt. Elke avond begint met een maaltijd. Deelname is gratis. Opgeven: alphacursus.doorn@gmail.com

Driebergen-Rijsenburg

Nieuwe tai-chi qigong lessen bij Yoga Vionté
19:00 Zonstraat 112
Met ingang van woensdagavond 12 september start Yoga Vionté met Tai-Chi Qigong lessen. Tai-Chi Qigong: -Helpen tegen stress, vermoeidheid en vervuiling -Zijn Rustgevende, vitaliserende en laagdrempelig -Herstelt de balans tussen lichaam en geest -Leer vaardigheden die de weerbaarheid vergroten -De vloeiende en harmonieuze bewegingen laten de energie weer stromen. Kijk voor meer informatie op de website www.vionte.nl

14 september 2018

Amerongen

Derde Uitmarkt 'Amerongen in beweging'
18:00 Allemanswaard 13
Verenigingen en organisaties uit Amerongen informeren uitgebreid wat er het komende seizoen allemaal in Amerongen te doen is en beleven valt op sportief , cultureel en maatschappelijk vlak. Met lekker eten, drinken en fijne muziek. Belangstellenden zijn welkom.

15 september 2018

Leersum

Seizoensopening de Binder 2018
12:00 Hoflaan 29
Seizoensopening in Cultuurhuis de Binder. Alle gebruikers en deelnemers van de Binder zijn aanwezig deze dag.

19 september 2018

Doorn

Historische Landgoedwandeling
13:30 Driebergsestraatweg 44
Deze rondleiding gaat langs historische plekken die nog herinneren aan de tijd dat de rijke bankiersfamilie van Loon op Hydepark woonde.

Doorn

Filmhuis Doorn
20:00 Kerkplein 4
Filmhuis Doorn vertoont op woensdag 19 september de film Victoria & Abdul. Een ieder is welkom om de film te komen bekijken.

22 september 2018

Driebergen

SummerBeats 2018, de 30-up danceparty!
20:30 Traaij 299
Binnenkort, op zaterdag 22 september om precies te zijn, is het weer zover: de leukste 30-up danceparty van de Utrechtse Heuvelrug in Grand Café Bergse Bossen in Driebergen. ,,Meteorologisch gezien ga je die nacht, al dansend, de herfst in. Geen mooiere manier om de zomer af te sluiten dan met een spetterende (End-of-)SummerBeats danceparty, toch", aldus de organisatie. Info en tickets op www.bergsebossen.nl/summerbeats

23 september 2018

Doorn

Creabrocantekunstdag
12:30 Driebergsestraatweg 44
De dag waar mensen hun eigen hobbykunst verkopen en waar liefhebbers voor een klein prijs leuke brocante kunnen kopen.

25 september 2018

Doorn

EvenementenXpress
9:00 Berkenweg 33
Op 25 september gaat de EvenementenXpress naar het Fries Museum in Leeuwarden.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.