• Multichampion - Dog of the Bay's Urban -

    GCF Beuks

Maarsbergse boxer "Urban" nu ook Belgisch Kampioen

19-08-2019, 08:15 | Lezersnieuws | Henry

Afgelopen zaterdag 17 augustus is de Maarsbergse kampioensboxer "Dog of the Bay's Urban" in Mechelen definitief Belgisch Kampioen geworden door voor de 4e keer in België op een Internationale hondenshow, een zogenaamd CAC Kampioenspunt te winnen door beste gestroomde boxerreu te worden. Keurmeester was Torsten Lemmer (Bulgarije).
Urban kan nu met recht een echte Multichampion genoemd worden want hij bezat al de titels: Nederlands kampioen, Internationaal Show kampioen, Internationaal Schoonheidskampioen en Benelux Winner 2018.  
Urban starte in de zogenaamde "gebruikshondenklasse" waarin honden die afgericht zijn voor het doel waarvoor het ras ooit is ontstaan mogen starten. Bij boxers is dat Internationaal africhtingscertificaat verdedigingshond (IPO), bij rassen als de Retreivers, teckels etc. betreft dit een jachthondencertificaat. Urban is gecertificeerd als Internationaal verdedigingshond (IPO). Doordat hij bij de boxers ook beste gebruikshond (werkhond) werd mocht hij 's-middag in de erering zijn opwachting maken voor de titel "Beste Working Dog in show".  Daar moest hij het opnemen tegen een enkele verdedigingshond van een ander ras en verder voornamelijk jachthonden van diverse rassen. Tot grote blijdschap van medeeigenaar en trainer van Urban Henry Beuks uit Maarsbergen was het echter Urban die de titel "Best Working Dog in show" van de Belgische keurmeester Vanaken kreeg toegewezen. 
Dit was die dag na het winnen van de titel Belgisch Kampioen nog eens "extra slagroom op de taart" voor deze superboxer!
Urban werd in Mechelen in de ring voorgebracht door de in Frankrijk wonende Mexicaanse handler Fernando Mendez.