• Archief BDUmedia

Dertig uur werkstraf voor Doornse vuurwerkvandaal

DOORN (JPU) Een 18-jarige jongen uit Doorn is maandag op de speciale nieuwjaarszitting van de rechtbank in Utrecht veroordeeld tot 30 uur werkstraf. De rechter achtte bewezen dat de Doornaar oudjaarsdag in Doorn met vuurwerk een auto heeft vernield. De officier van justitie had vrijspraak gevraagd, maar de politierechter vond een verklaring van twee agenten overduidelijk.

De agenten verklaarden dat zij op de Dorpsstraat in Doorn een keiharde knal hoorden. Het leek illegaal vuurwerk. Daarna zagen ze twee jongens wegrennen bij een rode Opel Corsa. De voorruit van deze auto was kapot gegaan omdat er vuurwerk onder de ruitenwisser tot ontploffing was gebracht.

De Doornaar en een vriend werden direct opgepakt. Ze hadden allebei vuurwerk in een tas. Ze ontkenden allebei. De verdachte vertelde op de zitting dat hij moest overgeven en daarom was weggelopen. De vriend komt op een latere zitting voor de rechter.

De officier van justitie twijfelde teveel en hij vroeg vrijspraak. Maar de rechter was door de verklaringen van de agenten ervan overtuigd dat het niemand anders geweest kon zijn.