• Folkert Hielema

Deep Purple klinkt in Amerongen

AMERONGEN Het dak van de theaterzaal van Allemanswaard gaat er zaterdag af. Amuuz houdt dan haar tweede evenement. Na de goedbezochte Hawaiian beachparty vorige maand is het nu tijd voor steviger kost. Purple Strangers is de naam van de band die de hits van de wereldberoemde band Deep Purple komt spelen. Er zit ook een lokaal tintje aan de muziekformatie: de gitarist is namelijk oud-Ameronger Wilko van Beek.

Wilco Willemse

Amuuz staat voor Amerongen, muziek en amusement en wordt gevormd door tien enthousiaste Amerongers. Onder het motto 'Uit en toch thuis' wil Amuuz op regelmatige basis vermaak bieden aan de inwoners van Amerongen en wijde omgeving. Niet alleen muzikaal, ook evenementen op het gebied van kunst, dans, quiz en kunst staan op de planning. Elke keer zijn twee personen verantwoordelijk voor een evenement. Allemanswaard is de thuislocatie.

AMUSEMENT In de jaren '70 werd in Amerongen elk weekend iets georganiseerd. Vooral film en muziek, maar ook cabaret. Je hoefde er het dorp niet voor uit. De jongeren van toen vormen een club binnen Amuuz die graag weer meer amusement wilden in hun eigen dorp, net als toen. In oktober was de aftrap met een strandfeest en komende zaterdag zijn de fans van rockmuziek aan de beurt. Daarna staat de Grote Aamurongsuh Dorpskwis op het programma op zaterdag 16 december. Een quiz voor de échte Amerongen-kenners. Teams van maximaal vijf personen beantwoorden vragen die alleen betrekking hebben op Amerongen. Over wat er in 2018 op het programma staat wordt nog niks verklapt. Hopelijk is dat omdat er verrassende activiteiten aan zitten te komen. Reden te meer om Amuuz te volgen via social media.

DEEP PURPLE ,,Zaterdag gaan we knallen", aldus Folkert Hielema van Amuuz, die samen met Henk Westland het komende evenement organiseert. ,,Muziek is een grote hobby van me. Ik kan er uren per week mee bezig zijn. Vooral blues vind ik fantastisch. Hopelijk wordt dat ook snel een thema tijdens een komend evenement. Maar zaterdag wordt ook fantastisch. De sound van Purple Strangers lijkt echt op die van Deep Purple. We kennen natuurlijk allemaal de wereldhits Child in Time en Smoke on the Water. Dat wordt dus meezingen zaterdag. Maar ook de rest van hun repertoire is erg de moeite waard en zal zeker te horen zijn."

De theaterzaal van Allemanswaard wordt voor komend weekend omgetoverd tot heuse rocktempel, wat volgens Hielema nog een hele klus is. ,,De zaal is van zichzelf nogal wit en dat maakt dat het lastig is om een intieme sfeer neer te zetten. Voor een rockconcert zou je het liefst een donkere zaal willen hebben. Het theater wordt voor veel verschillende doeleinden gebruikt, vandaar de neutrale lichte uitstraling. Gelukkig hebben we goede licht- en geluidsmensen die er alles aan doen om er zaterdag een groot feest van te maken."

Kaarten zijn te koop bij de Proloog of kunnen gereserveerd worden via de website van Amuuz. Ook aan de deur worden nog kaarten verkocht.