• Bestuur Doornse Avondvierdaagse

    Marc Satijn

Deelnemers ontvangen unieke vierdaagse-medaille

DOORN Met nog ruim anderhalve week te gaan is de organisatie van de Doornse Avondvierdaagse druk in de weer om alle laatste voorbereidingen af te ronden. Van 14 tot en met 17 juni zullen weer veel fanatieke wandelaars en basisscholieren deelnemen aan het wandelevenement, dat dit jaar in het teken staat van het 65-jarige bestaan.

Marc Satijn

 

Aan de route zelf zullen de deelnemers - volgens bestuursleden Sijmen Sondervan en Jan Ambachtsheer - niets anders gaan merken. ,,Die is ieder jaar weer hetzelfde, alleen lopen we weer de andere kant op", zegt Sondervan, die aangeeft dat op andere vlakken wel zichtbaar wordt dat het ditmaal gaat om een lustrumeditie. 

 

MEDAILLE Met trots vertellen de bestuursleden dan ook dat alle deelnemers, inclusief de begeleiders van onder andere Bartiméus en Oranjestein die niet alle dagen meelopen, een speciale lustrummedaille ontvangen.

,,Uiteraard krijgt iedereen gewoon de medaille met het nummertje erop, maar de tweede medaille is dus exclusief en wordt alleen bij deze editie uitgereikt", aldus Ambachtsheer, die aangeeft dat dit niet had gekunt zonder de (financiële) steun van de stichting Doorns Belang. 

 

MUZIEK Ook dit jaar verzamelen alle wandelgroepen en losse wandelaars weer op de Van Braam Houckgeestkazerne in Doorn. ,,De samenwerking met het Korps Mariniers is ontzettend prettig", vertelt Ambachtsheer. ,,Zoals ieder jaar zal er bij het verzamelen op de sintelbaan muziek worden gedraaid. Maar in de tussenliggende periode tussen de aankomst van de 5- en de 10-kilometer hebben we iets leuks geregeld. Dj Jasper van Helden zal deze tijd feestelijk opvullen", vult Sondervan aan. ,,Hierdoor zal het wachten op de kinderen die met de andere groep meelopen veel aangenamer worden."

 

Niet alleen op de verzamelplaats zal er dit jaar meer muziek aanwezig zijn, ook het defilé op vrijdag wordt rijkelijk gevuld met diverse muziekkorpsen uit de regio. ,,Dit jaar hebben we zes korpsen bereid weten te vinden om met het defilé mee te lopen", aldus Ambachtsheer, die wel aangeeft dat het defilé - in tegenstelling tot eerdere jaren - stipt op tijd zal beginnen.

 BLARENBAL Wie na het defilé nog niet naar huis wil kan dit jaar sinds lange tijd weer terecht op een heus 'Blarenbal'. ,,Een traditioneel feest wordt in ere hersteld", vertelt organisator Lucien van Veen, die het bal direct na afloop van het defilé organiseert in café De Keizer op Acacialaan 14 in Doorn. ,,Écht iedereen is welkom... van kinderen tot alle aanmoedigende opa's en oma's." Tijdens het bal zal er een live optreden zijn van akoestisch duo '2forU', die afgewisseld zal worden met een dj.

 

INSCHRIJVEN Wie mee wil doen aan de 65e editie van de Doornse Avondvierdaagse kan zich inschrijven tijdens de voorinschrijving op zaterdag 11 juni tussen 11.00 en 12.00 uur in de Cantina van het Cultuurhuis. ,,Maar ook via de website www.avondvierdaagsedoorn.nl is de inschrijving reeds geopend", aldus de bestuursleden.