• Dorpsjournalist.nl

De Kolk weer in de etalage

LEERSUM De al jaren braakliggende bouwgrond bij De Kolk wordt opnieuw in de etalage gezet. Dat heeft het Heuvelrugcollege vorige week besloten. Eerder werden de onderhandelingen met bouwbedrijf Ter Steege in Apeldoorn over het bouwterrein afgebroken. Die gesprekken vonden plaats in de nasleep van de rechtszaak, die door Ter Steege tegen de gemeente was aangespannen.

SCHADECLAIM Vorige zomer veroordeelde de rechtbank Utrechtse Heuvelrug tot het betalen van een schadevergoeding van ruim 330.000 euro aan Ter Steege, als gevolg van een conflict rond De Kolk. ,,We hebben geprobeerd om er alsnog samen uit te komen, want dat scheelt heel veel gedoe. Maar dat is niet gelukt", zegt Boonzaaijer. De schadevergoeding van 3,3 ton is inmiddels naar het bouwbedrijf overgemaakt.

NIEUWBOUW De gemeente hoopt het terrein tegenover Sport- en Cultuurcentrum De Binder nu aan een andere projectontwikkelaar te slijten. Het is de bedoeling dat er bij De Kolk twaalf woningen in het sociale en midden-segment en in de vrije sector gebouwd gaan worden. Volgens Boonzaaijer wordt daarbij de verdeelsleutel 35-35-30 gehanteerd.

HOGER BEROEP Hoeveel geld de grond onder het nieuwbouw wijkje moet opbrengen, wil de wethouder niet prijsgeven. Overigens hoopt financieel wethouder Jan Willem van Dongen (D66) dat de gemeente de schadevergoeding aan Ter Steege weer geheel of gedeeltelijk terugkrijgt. De rechtbank moet zich in hoger beroep de nogmaals over het conflict rond De Kolk buigen.