De Bijen 'dubbelkampioen' bij Pubkwis

LEERSUM In een zinderende finale steden dinsdagavond vierentwintig teams om de felbegeerde titel 'Pubkwiskampioen Utrechtse Heuvelrug 2015'.

In een afgeladen Eetcafé De Remise in Leersum werd de confrontatie met één punt verschil gewonnen door De Bijen, eerder deze maand ook al Leersums kampioen.

De Grote Heuvelrugfinale vormt elk jaar de gezamenlijke afsluiting van het Pubkwisseizoen voor alle deelnemende dorpen uit de lokale competities. Teams uit Amerongen, Leersum, Driebergen en Woudenberg worstelden zich onder de bezielende leiding van organisatoren Ruud de Jonge en Helma Monteban door tachtig lastige vragen. Deze werden voor de gelegenheid gepresenteerd door de quizmasters uit de vier dorpen. In de pauze stonden na vier ronden vier teams ex aequo op de eerste plaats, waaronder De Bijen.

Na de volledige acht ronden boog de vijfkoppige jury zich nog nauwgezetter dan anders over de antwoordformulieren. Ondertussen vermaakte het bomvolle café zich met een petje-op petje-afquiz. Uiteindelijk ging de overwinning met 51 punten naar het team uit de Bijenlaan in Leersum, bestaande uit Jan-Herman Clevering, Edith Hazelzet, Oscar de Kogel, Ronald van der Meer en Sjaak Rodenburg. ,,We zijn blij! We zijn drie keer kampioen geworden in Leersum, maar de Grote Heuvelrugfinale wilden we ook erg graag een keertje winnen. Twee keer misten we op een haar deze titel, maar nu was het eindelijk raak. De beker is terug in Leersum", besluit Sjaak Rodenburg de gezellige avond. Het team bedankt invaller Karin van den Oever voor haar bijdrage aan het afgelopen seizoen. Tweede werd dinsdagavond FKACCG, eveneens uit Leersum met 50 punten, en derde Donkerstraat uit Amerongen met 49 punten.

Voor volgend seizoen kunnen zich, behalve voor Buitenlust Amerongen, nog nieuwe teams zich aanmelden. Er wordt elke eerste dinsdag van de maand gespeeld in Eetcafé De Remise (Leersum), Het Wapen van Rijsenburg (Driebergen), Cultuurhuis (Woudenberg), en voor het eerst ook in Het Plein in Austerlitz. Inschrijvingen via pubkwis.nl.