• Ruth Bakker speelt Loet

    Jaap Reedijk

Cultuur- en sportseizoen opent in De Twee Marken

MAARN De schoolvakanties zijn voorbij en daarmee start het cultuur- en sportseizoen weer. Zoals gebruikelijk staat De Twee Marken een avond bol van de activiteiten die een inkijk geven in alle mogelijke vrijetijdsbestedingen tijdens de komende maanden. Kom ook op 1 september tussen 19.00 en 20.30 uur. Voor jonge kinderen begint het feest al om 18.30 uur met de kindervoorstelling over Loet. Daarna kunnen ze zich vermaken op het springkussen.

Monique José Timmermans

,,De boekjes met het aanbod van Maarn Wijzer zijn deze week in Maarn en Maarsbergen huis aan huis rondgebracht", vertelt voorzitter Gera Hensbergen. ,,En over vele cursussen kun je in gesprek tijdens de avond. Er zijn diverse docenten en van een aantal cursussen wordt een demonstratie of workshop gegeven. Bijvoorbeeld van zingen met kinderen, schilderen met poeder op glas of zwaardvechten. 'Mag ik deze dans voor u' is vorig seizoen gestart en een heerlijke lichaamsbeweging voor senioren die de danspassen van weleer weer snel in de benen krijgen. Dat laten zij graag zien."

ALLE LEEFTIJDEN Voor alle leeftijden is er op gebied van creativiteit of beweging een bekend en deels vernieuwd cursusaanbod. Kennismaken portrettekenen of liever een stripverhaal op papier zetten? Muziek op schoot met je peuter of volledige ontspanning met yoga. De buitenlucht in om te kijken naar vogels of sterren? Bekijk het totale aanbod alvast in het boekje of op de website www.maarnwijzer.nl.

ER IS MEER En niet alleen Maarn Wijzer presenteert zich aan het dorp. Ook de sportverenigingen hebben activiteiten klaarstaan. Daarnaast geeft de EHBO demonstraties reanimeren. Nieuw in de Twee Marken is het Repair Café en daarmee is een eerste kennismaking mogelijk tijdens deze openingsavond. Het zomerorkest van Harmonie Manderen zal voor muzikale omlijsting zorgen.

KINDERVOORSTELLING Dankzij de samenwerking tussen de bibliotheek en cultuurhuizen komen voorstellingen en lezingen tot stand. Op 1 september kunnen de kleintjes al genieten van 'Loet griezelt met de sprookjeskoningin' door Ruth Bakker. Deze voorstelling begint al om 18.30 uur en is gratis toegankelijk. Kijk, luister en zoek mee, want waar zijn de letters en plaatjes uit het griezelboek gebleven? Help de Sprookjeskoningin, want zo is er toch geen verhaal? Wie weet eindigt het sprookje dan toch nog met een 'en ze leefden lang en gelukkig'.

LEZEN Later in het jaar komen de schrijfsters Nelleke Noordervliet en Franca Treur naar De Twee Marken. Wie alvast boeken van deze dames wil lezen, grijpt het lezersaanbod van de bibliotheek aan. In de bibliotheek van Maarn geldt tijdens de cultuur- en sportavond een kortingsactie. Belangstellenden krijgen van 18.30 tot 20.00 uur 10 euro korting op een jaarabonnement plus twee vrijkaarten voor een voorstelling naar keuze uit het cultuurprogramma van de Utrechtse Heuvelrug.Ineke de Gier namens de bibliotheek: ,,In de zomer zijn de boeken van de Revius-bibliotheek overgedragen aan RB Zout en daarmee is de keuze nog groter geworden. In Maarn zijn zelfs kasten bijgeplaatst om alle boeken mooi neer te zetten."