• BDUmedia

Noodkreet van nieuwsblad De Kaap en Stichtse Courant: word lid of doneer

Beste lezer,

We leven in vreemde tijden. Er is de afgelopen week veel gebeurd. Ook bij ons. Het lokale nieuws over het coronavirus wordt gewaardeerd. De bezoekcijfers van de websites NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl verdubbelden, maar helaas halveerden de advertentie-inkomsten van BDUmedia. Die dalende lijn zet door. Daarom richten wij ons tot u met een noodoproep om Nieuwsblad De Kaap en Stichtse Courant door de crisis te helpen. 

SAMEN STERK De afgelopen weken heeft u massaal onze nieuwsartikelen en reportages over het coronavirus gelezen. In onze krant, op de websites NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl en/of via onze Facebookpagina. Binnen een dag had onze hulpgroep #CoronaHulpHeuvelrug op Facebook honderden leden. Inwoners vroegen via deze groep om hulp en anderen boden hun diensten aan. Voor ons een bewijs dat de missie van NieuwsbladDeKaap.nl.nl nog altijd springlevend is: lokaal verbinden.

Helaas moeten we in veel artikelen ook stilstaan bij de klappen die ondernemers, sportverenigingen, clubs, theaters, horeca, winkels en scholen krijgen. Winkeltijden zijn aangepast, voorstellingen afgelast en restaurants gesloten. Ook kunnen bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen geen bezoek meer ontvangen. Zware dreunen voor de gehele lokale samenleving. Wellicht is uw buurman, sportvriend, familielid of partner wel direct of indirect getroffen door de coronacrisis. Of misschien uzelf.

GEEN SUBSIDIE Beste lezer, de volgende oproep in onze corona-hulpgroep is helaas van ons, de medewerkers van NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl. Wij krijgen namelijk ook forse klappen. De sportverenigingen, clubs, theaters, scholen, maar voornamelijk ondernemers, zijn namelijk ook onze klanten. Zij verbinden zich al vele jaren aan ons en wij verbinden ons aan hen. Maar veel van onze klanten hebben op dit moment zelf ook grote problemen. Zij trekken massaal hun advertenties terug, die u via onze krant of website leest. Dat begrijpen we maar al te goed. NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl ontvangt echter geen overheidssubsidies en is afhankelijk van de steun van u als trouwe abonnees en de advertentie-inkomsten uit de lokale samenleving.

Onze inkomsten zorgen er al jaren voor dat wij u heel veel nieuws kunnen aanbieden. Betrouwbaar nieuws, aangevuld met interviews en achtergronden. We volgen de beslissingen van de gemeenteraad en de uitvoering daarvan door het bestuur en we stellen kritische vragen. Daardoor weet u wat er speelt op politiek en bestuurlijk niveau. Ook is NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl het platform voor veel verenigingen in de stad om hun activiteiten aan te kondigen en oproepen te doen voor bestuursleden en vrijwilligers. De persoonlijke verhalen over inwoners leiden tot begrip voor elkaar in de samenleving.

NIEUWS IS NIET GRATIS In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is journalistiek niet gratis. We hebben professionals in dienst en werken nauw samen met freelancers. Onze fanatieke verslaggevers doen hun werk niet gratis, de redactie houdt de website niet gratis up-to-date en freelancers komen niet gratis naar uw evenement. Het drukken en bezorgen van de krant? Al deze diensten kosten geld.

Door de coronacrisis heeft BDUmedia en dus ook NieuwsbladDeKaap.nl/StichtseCourant.nl de grootste moeite om het hoofd boven water te houden. De aangekondigde overheidssteun dreigt voor ons te laat te komen. Met deze noodkreet richten wij ons daarom tot u. We willen u vragen om vrienden of bekenden die nog geen abonnee zijn aan te moedigen om ook een (proef)abonnement te nemen. Meer informatie via nieuwsbladdekaap.nl en klik op 'abonneren' of bel tijdens kantooruren 0342-494882. Of doe (eenmalig) een donatie via bdumedia.nl/dekaap.

Wij hopen u nog vele jaren te kunnen blijven informeren over de politiek, achtergronden achter het nieuws, de sportprestaties van uw (klein)kinderen, het zestigjarig huwelijk van uw ouders en uw favoriete theatervoorstelling. Maar om dat te kunnen blijven doen, hebben wij uw steun nodig. Om heel eerlijk te zijn: zonder uw bijdrage betekent de coronacrisis ook onze ondergang. Terwijl juist nu - meer dan ooit - er de behoefte is aan hét lokale platform bij uitstek: uw NieuwsbladDeKaap.nl, uw StichtseCourant.nl.

Met vriendelijke groet van de makers van Nieuwsblad De Kaap en Stichtse Courant,

Erik Spit, Ilse Bruinekreeft, Erik van Dijk, Frans de Kleuver en Daan Bleuel.