• Lex Van Lieshout

College wil door met starters- en blijverslening

HEUVELRUG Het college van burgemeester en wethouders wil de starters- en blijverslening voor de komende twee jaar voortzetten. Dat blijkt naar aanleiding van een evaluatie van de gemeente.

De afgelopen twee jaar heeft de gemeente vijf starters geholpen bij het kopen van hun eerste woning door het verstrekken van een starterslening. Het lage aantal verstrekte startersleningen heeft te maken met de sterk groeiende prijsstijging van koopwoningen in de gemeente. Het college stelt voor aan de gemeenteraad om de criterium van de huidige koopsom grens voor het verkrijgen van een starterslening te verhogen van 207.547 euro naar een maximale koopsom tot 250.000 euro. Wethouder Rob Jorg: ,,Als gemeente willen we starters blijven steunen bij het kopen van de eerste woning in een van onze dorpen."

Naast de starterslening stelt het college ook voor om de blijverslening te handhaven. Met deze lening stimuleert de gemeente inwoners om hun woning levensloopbestendig te maken. Hierdoor kunnen inwoners maatregelen financieren die het mogelijk maken om langer thuis te blijven wonen.

De gemeenteraad neemt op donderdag 28 maart een definitief besluit over beide leningen.