• Nu nog struiken en bomen, in de toekomst een WADI.

    Pander Roskam

College akkoord met duurzame herinrichting Amerongen

AMERONGEN Het college van de gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft een besluit genomen over de herinrichting van Het engelse werk in Amerongen. Tijdens vier goed bezochte participatie bijeenkomsten hebben inwoners hier volop over meegedacht. Hierdoor ligt er nu een plan dat leidt tot een nieuwe, duurzaam ingerichte woonomgeving voor de bewoners van Het engelse werk, Dwarsakkers en Royenstein.

Onderdeel van het plan is de afkopeling van het regenwater van de nieuwe riolering. Ook komt er een wadi voor de opvang van regenwater. De verhardingen worden vernieuwd en bomen en groenvoorziening nieuw aangeplant. De werkzaamheden starten volgende week met het verwijderen van de bomen. Begin mei wordt begonnen aan de wegen en de riolering. Naar verwachting zullen de werkzaamheden in de zomer van 2018 worden afgerond.

Wethouder Henk Veldhuizen: ,,Deze herinrichting is in nauw overleg met de omgeving tot stand gekomen. Samen met de inwoners is er een plan voor een duurzame nieuwe inrichting ontwikkeld en ik ben blij dat we dat nu ook gaan uitvoeren."